Kultúra
Zenészek, rajongók emlékeztek Somló Tamásra a Tabánban
MTI Kép: MTI/Kallos Bea
2016. július 21.

Több százan gyűltek össze, hogy Somló Tamásra emlékezzenek szerda este a Tabánban. A 68 éves zenész hosszú betegség után kedd hajnalban hunyt el.

A zenészt ábrázoló molinó előtt gyertyagyújtással róhatták le tiszteletüket a rajongók, akik már a civil szervezésű esemény megkezdése után fél órával kezdték megtölteni a Tabán lejtőit.

Az emberek csendesen beszélgettek és hallgatták, dúdolták a hangszórókból szóló jól ismert LGT-, Omega- vagy saját szerzeményű Somló-dalokat, többek közt az Álomarcú lány, az Olyan szépek voltunk és a Tiszta vagy te még című nótákat.

Fotó: MTI/Kallos Bea

Zsolnai Endre, az esemény főszervezője a program kezdetekor elmondta, hogy a molinó mellé elhelyezett mikrofonok segítségével bárki megoszthatja a zenészhez kapcsolódó élményeit, anekdotáit az egybegyűltekkel, de várják a régi zenészbarátokat is, egy esetleges közös zenélésre.

Az emlékezők közt feltűnt mások mellett Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa, Bornai Tibor zenész, dalszövegíró és Pajor Tamás zenész is.

Fotó: MTI/Kallos Bea

Somló Tamásra emlékezik a közmédia is

Az LGT legendás tagjáról archív képsorokkal emlékezik meg a közmédia. A PetőfiLive-on július végéig ingyenesen elérhető az LGT 25 éves születésnapjára készült, 1979-ben bemutatott nagysikerű portréfilm, a Volt 1×1 zenekar.

A film rendezője Sándor Pál, aki a Régi idők focija és a Szeressük egymást gyerekek! című filmeket is jegyzi.

Most adásban
Téma: Határon túli szavazás értékelése – Kántor Zoltán igazgató, Nemzetpolitikai Kutató Intézet
Ezt követő adásaink