Közigazgatás
Jövő tavasszal indul a helyi foglalkoztatási paktum Borsodban
OPH Kép: Pixabay
2016. december 7.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatallal, illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatallal együttműködésben képzési és foglalkoztatási programok megvalósítására közel 2,5 milliárd forint európai uniós támogatást nyert. A projekt 2021-ig tart.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat „Foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” címmel projektet nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. A programot az önkormányzat konzorciumban valósítja meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatallal illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatallal együttműködésben.

Demeter Ervin kormánymegbízott elmondta, a cél, hogy megismerjék a megyei hiányszakmákat, amelyekkel jól el lehet helyezkedni a munkaerőpiacon. Kitért arra, hogy Borsodban hiány van traktorosból, hegesztőből, betanított munkásokból, fémmegmunkálókból. A projekt során a munkaerő-piaci igényekhez alkalmazkodva, a kereslethez igazítják a képzést. A foglalkoztatási paktumok keretében a programokban 1.500 fő vesz részt.

hegesztő
Fotó: pixabay.com

A megyei, a megyei jogú város és a helyi programból, vagyis a 3 lépcsős rendszerből álló program 2021-ig tart. A helyi paktum - amely többek közt érinti Taktaközt és a Tokaji borvidéket - kialakítása 2017 tavaszán várható.

Téma: Foglalkoztatási paktum - középületeket korszerűsítése Borsod megyében
Vendég: Demeter Ervin kormánymegbízott
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
Most adásban
Téma: Folytatódik Budapest egyik legnagyobb lakótelepi főutcájának megújítása – Kovács Róbert polgármester
Ezt követő adásaink