Belföld
Új árvízvédelmi tanulmányterv készül
InfoRádió Kép: nol.hu
2016. december 16.

Új tanulmányterv készül a Római-part árvízvédelméről – mondta Budapest főpolgármestere az InfoRádió Aréna című műsorában.

A 2013-as nagy árvíz után módosították a mértékadó árvízszintet. Ehhez kell hozzáigazítani Budapest árvízvédelmét, ami óriási feladat – mondta a főpolgármester. „Ennek az állapotnak az eléréséhez sokkal többre, mint 50 milliárd forintra lenne szükség a prognózisok szerint” – közölte Tarlós István.

Budapesten 68 helyen kell védekezni az árvíz ellen

– tette hozzá Tarlós István.

„Az első helyre a Margit-sziget került, a másodikra a Csillaghegyi-öböl. Nagyon súlyos kitettsége van Újpest északi szakaszának, a belváros egy szakaszának és Angyalföldnek. Ezek szerepelnek a rangsor első öt-hat helyén" – részletezte a főpolgármester.

A városvezető a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmével kapcsolatos tiltakozásokra reagálva bejelentette, hogy készül egy mindenre kiterjedő, objektív tanulmányterv a Nánási útnál létesítendő védvonal kialakításának lehetőségeiről. Hangsúlyozta, hogy a védmű mindenképpen megépül, és a helyét a szakemberek fogják kijelölni.

„Mindenkinek tiszteletben kívánom tartani a véleményét, csak azt vegyék tudomásul, hogy a közgyűlésnek van felelőssége, a főpolgármesternek van felelőssége, a tiltakozóknak pedig nincs” – fogalmazott a főpolgármester.

Következő adásunk
Téma: A kormány közszolgálati politikájának irányai – Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink