Kultúra
Bahget Iszkander fotóiból nyílik kiállítás
Balassi Intézet, Sajtó- és PR Iroda Kép: Balassi Intézet
2017. január 10.

2017. január 11-én (szerdán), Szófiában, a Montana – Kiril Petrov Művészeti Galériában nyílik kiállítás Bahget Iszkander képeiből.

A fotóművész 1943. augusztus 14-én született a szíriai El-Barazinban és 1967 óta él Magyarországon. 1968-tól foglalkozik fényképezéssel, művei rendszeresen jelennek meg csoportos és egyéni kiállításokon egyaránt. Fotóit több mint 250 egyéni tárlaton láthatták már az érdeklődők. 1989-ben az erdélyi menekültek javára, 1999-ben az autista gyermekek megsegítésére rendezett kiállításokat. 1990 óta saját műtermében reklám- és divatfotókat készít, szórólapokat és prospektusokat, illetve katalógusokat tervez.

Főként fekete-fehér szociofotói, portréi, a sivatagok világát megidéző tájképei, a magyar irodalom és képzőművészet több jeles képviselőjéről (Illyés Gyuláról, Faludy Györgyről, Buda Ferencről, Kányádi Sándorról, Sütő Andrásról, Gion Nándorról, Esterházy Péterről, Diószegi Balázsról, Tóth Menyhértről) készült fotográfiái ismertek. Erősen foglalkoztatja a filozófia, mélyen és érzékenyen érintik az emberi sorsok.

A kiállítás támogatói a Nemzeti Kulturális Alap, a Balassi Intézet ‒ Szófiai Magyar Kulturális Intézet, a Kecskeméti Önkormányzat és a kecskeméti Bolgár Területi Nemzetiségi Önkormányzat. Az alkotó munkái megtekinthetőek 2017. február 11-ig.

Most adásban
Téma: Határon túli szavazás értékelése – Kántor Zoltán igazgató, Nemzetpolitikai Kutató Intézet
Ezt követő adásaink