Kultúra
84 település kapott pénzt az EMMI-től
Emmi Kép: Pixabay
2017. január 11.

Nyolcvannégy település nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága kulturális alapellátás támogatására kiírt pályázatán.


Az ezer fő alatti kistelepülések kulturális alapellátásának támogatására 24,4 millió forintos keretösszeggel kiírt pályázat azt a kultúrpolitikai törekvést tükrözi, hogy a kormány lakóhelyétől és társadalmi-gazdasági helyzetétől függetlenül minden magyar ember számára lehetőséget teremtsen az igényeinek megfelelő kínálatú, minőségi kulturális értékekhez való hozzáféréshez, biztosítsa a magas kultúra elérhetőségét, fejlessze a közösségi aktivitást és együttműködést. Ezen belül kiemelt figyelmet fordít a gyermekek műveltség és kultúra iránti fogékonyságának felkeltésére és fenntartására.

A felhívásra 131 pályázat érkezett, melyből a Kultúráért Felelős Államtitkárság 84 pályázatot talált támogatásra alkalmasnak.


A részletes döntési lista itt olvasható.

Következő adásunk
Téma: A lakástüzek ellen indít kampányt a Katasztrófavédelem – Erdélyi Krisztián főigazgató-helyettes, Bérczi László országos tűzoltósági főfelügyelő és Bognár Gábor cégvezető
Ezt követő adásaink