Gazdaság
A Budapest Banktól a Raiffeisenhez szerződik Zolnai György
MTI Kép: Pixabay
2017. január 11.

Zolnai György lesz a Raiffeisen Bank Zrt. új vezérigazgatója – közölte a Raiffeisen Bank International szerdán az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az új vezérigazgató kinevezésének véglegesítéséhez a felügyelőbizottság és a magyarországi felügyeleti szervek jóváhagyása is szükséges. A bank közölte azt is, hogy Heinz Wiedner, a Raiffeisen Bank Zrt. jelenlegi vezérigazgatója 2017. május 1-jével távozik.

Zolnai a Budapest Bank élén vezetői feladatait az MTI értesülései szerint március 31-ig látja el, utódjának keresése folyamatban van. Mint írták, vezetése alatt a Budapest Bank megerősítette pozícióját a nagybanki élmezőnyben. Zolnai György 2011 júliusa óta áll a bankcsoport élén, 2015 és 2016 során sikeresen vezette át a bankot a tulajdonosváltás folyamatán.

A tulajdonos képviseletében Bártfai-Mager Andrea kormánybiztos a közleményben elmondta: a bank az állami tulajdonlás elmúlt másfél éve alatt sikeres volt. Teljesítménye 2016-ban kiváló, és a 2017-es üzleti terv is jó alapot ad a további növekedéshez.

A Budapest Bank az egyik legelső hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre, országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában, a nyolc hazai nagybank egyike.

Most adásban
Téma: 75 éves a Kőbányai Gyöngyike Óvoda – Czanka Lajosné óvodavezető, Kőbányai Gyöngyike Óvoda
Ezt követő adásaink