Gazdaság
Németh Szilárd: 170 ezer marad a családoknál
MTI Kép: Pixabay
2017. január 11.

A rezsicsökkentés hatására átlagosan 170 ezer forintot tudnak megspórolni a családok éves szinten – mondta Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az ATV Start reggeli műsorában.

Németh Szilárd felidézte, a rezsicsökkentés 2013-ban kezdődött, és nemcsak az energiaárakat érintette, hanem a szennyvízszippantás, a csatorna, a víz, valamint a kéményseprés díját is. A rezsicsökkentés hatására az a közpénz, amit előtte „kitalicskáztak az országból”, most visszakerült az emberek zsebébe – tette hozzá a frakcióvezető-helyettes.

Németh Szilárd összehasonlításként elmondta, a 2010-et megelőző nyolc évet nézve a kumulált infláció 58 százalék volt, a lakossági gáz árát 206 százalékkal, az áram árát 97 százalékkal emelték. Ezzel szemben 2010 és 2012 között az infláció körülbelül 13 százalékos volt, a gáz ára 9,2 százalékkal, az áram ára 2,2 százalékkal nőtt, tehát bőven az infláció alatt volt az áremelkedés.

Különbség van civilek és álcivilek között

A politikust kérdezték a civil szervezetekről tett keddi kijelentéséről is. Németh Szilárd hangsúlyozta, ő az „álcivil” szervezetekről beszélt, amelyek – véleménye szerint – „születésüknél és főnökeiknél fogva tartoznak Soros Györgyhöz”. E szervezetek létrehozói ugyanis pontosan tudják, hogy nem civil szervezetet hoznak létre, hanem olyat, amely befolyásolni akarja az adott ország politikáját.

„Létrehoztak egy velünk párhuzamos, fölöttünk lebegő világot, ahol ott vannak a tudósaik, a jelentéseik, ezt egy milliárdos finanszírozza, hálózatba szervezi és politikai kérdésekben nyilvánulnak meg ‒ mondta a politikus ‒, nem szakmai és humanitárius kérdésekben". Utóbbi csak „álca”, ami jól látható volt az illegális bevándorlással kapcsolatban is, a „Soros György által pénzelt álcivil szervezetek” ugyanis arra biztatják a bevándorlókat, hogy a nemzetállami politikát támadják – mondta a politikus.

Magyarországon azonban nem volt semmilyen „botrány” a migránsokkal kapcsolatban, itt nem gyújtják rájuk a szállást, nem verekszenek velük, Magyarország „eminens módon bánik” a migránsokkal – hangoztatta Németh Szilárd.

Most adásban
Téma: Határon túli szavazás értékelése – Kántor Zoltán igazgató, Nemzetpolitikai Kutató Intézet
Ezt követő adásaink