Közigazgatás
Szakmunkásokra fókuszál a Foglalkoztatási Paktum BAZ megyében
OPH Kép: Pixabay
2017. január 14.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdasága folyamatosan fejlődik. A Foglalkoztatási Paktumokra 10 milliárdot fordít a jövőben az Észak-magyarországi régió.

A vállalkozók és a gazdasági szereplők bevonásával felmérjük azokat a szakterületeket, ahol hiány van, ehhez megfelelő képzést kapnak a jelentkezők, hogy el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon – mondta Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A vállalkozók és a gazdasági szereplők bevonásával felmérjük azokat a szakterületeket, ahol hiány van, majd a munkaerőpiacon történő elhelyezkedéshez szükséges képzést kapnak a jelentkezők – mondta Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja. Hozzátette,

a képzések időtartama 3-6 hónap, a jelentkezők pedig általában közmunkások.

Mint a kormánymegbízott ismertette, általában szakmunkásokból van hiány, gyártósorokon dolgozó betanított munkásokból, gépi forgácsolóból.

A megyében növekednek a beruházások, amely részben a jó közlekedési infrastruktúrának köszönhető, másrészt a kormányzati munka eredményeképpen számos nagy befektető hozza a térségbe fejlesztéseit – emelte ki.

Most adásban
Téma: Folytatódik Budapest egyik legnagyobb lakótelepi főutcájának megújítása – Kovács Róbert polgármester
Ezt követő adásaink