Belföld
Együttműködési megállapodást kötött a MÁV-csoport és a Corvinus Egyetem
MÁV Magyar Államvasutak Zrt./OPH Kép: internet/illusztráció
2017. február 16.

A dokumentum aláírói az egyetem akadémiai tudásának, valamint a vasúttársaság üzleti tapasztalatainak ötvözésével kívánják emelni a hazai közgazdaságtani, gazdálkodástudományi, informatikai és társadalomtudományi képzés színvonalát - közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Mint írják az együttműködés célja többek között az elméleti és a gyakorlati tudásbázis összekapcsolása, közös oktatási és kutatási programok szervezése, szakmai gyakorlóhelyek biztosítása, valamint a kiemelkedő tehetségek egyéni gondozása. E célok megvalósítása érdekében a felek mozgósítják saját szakmai kapcsolatrendszerüket, s intenzívebben bekapcsolódnak egymás tevékenységébe is. A MÁV-csoport szakértői például konzultációs lehetőséget biztosítanak az egyetem hallgatói számára, illetve részt vesznek a karok, intézetek és tanszékek szakmai háttérmunkájában, meghívott vendégelőadóként pedig megosztják szakmai tapasztalataikat a diákokkal. A Corvinus Egyetem szakemberei a vasúttársaság által kezdeményezett és igényelt témákban kutatásokat és módszertani fejlesztéseket végeznek, továbbá közös kutatóműhelyeket hoznak létre. A kölcsönös információcsere és kooperáció jegyében a felek hazai és nemzetközi projekteket dolgoznak ki, illetve nyújtanak be. A MÁV Zrt és az egyetem hallgatói már ma is több projekten dolgoznak együtt. A MÁV-csoport vállalatai a jövőben a Corvinus Egyetem duális képzésébe is bekapcsolódhatnak – a felsőoktatási intézmény Duális Képzési Tanácsa által meghatározott feltételek mentén.

„A vállalatvezetés nem titkolt célja, hogy a felsőoktatási intézményekkel kötött stratégiai, együttműködési megállapodások révén hosszabb távon is biztosítsa a cégcsoport számára a magasan képzett munkaerő utánpótlását” – hangsúlyozta a szerződés aláírásakor Dávid Ilona. A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint örvendetes, hogy a felsőoktatásban is egyre nagyobb szerephez jutnak a munkáltatói és a munkaerőpiaci szempontok, a cégcsoport pedig nyitott hasonló együttműködésre más felsőoktatási intézményekkel is.

Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora kiemelte: A Corvinus Egyetem elkötelezte magát a duális képzés fejlesztése, valamint a különböző magyar állami szervezetek, vállalatok és intézmények munkájának segítése mellett. Egy államilag finanszírozott egyetemnek feladata oktatási, kutatási és akár tanácsadói tevékenység végzése is, ha erre az állam részéről igény mutatkozik - álla a tájékoztatásban.

Most adásban
Téma: Nemzetközi nyugdíjmegállapítás specialitásai – Kecskés Róbert főosztályvezető-helyettes, Nyugdíjbiztosítási és Adategyeztetési Főosztály
Ezt követő adásaink