Belföld
A fővárosban marad a szmogriadó
MTI Kép: MTI/Mohai Balázs
2017. február 17.

A levegő minőségének javulása ellenére érvényben marad a szmogriadó tájékoztatási fokozata ‒ közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény szerint a szálló por koncentrációja csütörtökön már csak a Széna téren haladta meg a köbméterenként 75 mikrogrammos tájékoztatási küszöbértéket, miközben a Teleki tér környékén, Káposztásmegyeren, Budatétényen és a Dózsa György úti Honvéd-telepen már egészségügyi határérték, azaz 50 mikrogramm alatti, a hat többi ponton e két küszöb közötti értéket mértek.

Mint írták, az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb előrejelzése szerint pénteken a szálló por koncentrációja várhatóan még a tájékoztatási határérték körül alakulhat, ugrásszerű változás nem, de

kora estétől fokozatos javulás kezdődhet; a hétvégén kisebb javulás vagy stagnálás valószínű, az egészségügyi határérték feletti szinttel.

Hétfőtől változékonnyá válik az idő, a levegőminőség várhatóan tartósan az egészségügyi határérték alá csökken.

A tájékoztatási fokozat azon légszennyezettségi szint küszöbértékének elérését, illetve meghaladását jelenti, melynek rövid idejű hatása veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny csoportjaira (gyermekek, időskorúak, krónikus betegek). A fővárosban legutóbb február 1-jén volt érvényben szmogriadó, aznap a kora esti órákban vonták vissza a tájékoztatási fokozatot.

Kapcsolódó cikkek
Nem javult a levegő a fővárosban

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint Indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása.

A szmoghelyzet sem mindegy lakásvásárláskor

Mégis ritkán kérdeznek rá a vevők a környék levegőjének minőségére.

Most adásban
Téma: Nemzetközi nyugdíjmegállapítás specialitásai – Kecskés Róbert főosztályvezető-helyettes, Nyugdíjbiztosítási és Adategyeztetési Főosztály
Ezt követő adásaink