Belföld
Elkezdődött a Kőbányai Óvodás Sportnapok rendezvénysorozat
OPH Kép: pixabay.com
2017. február 17.

A pénteki nyitórendezvénnyel együtt öt héten keresztül szombatonként számos sportágban rendeznek majd versenyeket az óvodásoknak ‒ mondta a Rádió Orienten Nagy István, a Kocsis Sándor Sportközpont igazgatója.

Mint azt Nagy István elmondta, a X. kerületben a bölcsődésektől egészen a szépkorúakig mindenkinek biztosítanak sportolási lehetőséget. Hozzátette, Kőbányán a diák-, a szabadidő- és nyugdíjas sport nagy támogatásnak örvend. Kőbányán a 18 önkormányzati óvoda mellett 3 magánintézmény található.

Pénteken 15 órakor elkezdődött az „Ovis-kori” sportnap az Ihász utcai telepen található csarnokban. A rendezvényen 7 csapat versenyez, így a szervezők a gyermekekkel és a résztvevő szülőkkel együtt legalább 100 főt várnak. Az esemény egy 20 évre visszatekintő programsorozat része. A nyitórendezvénnyel együtt öt héten keresztül szombatonként számos sportágban rendeznek majd versenyeket az óvodásoknak.

Február 25-én a Kocsis Sándor Sportközpont Paralimpiai Tornacsarnokában játékos sportvetélkedőre, március 4-én a Kocsis Sándor Sportközpont Sportligeti Úszodájában úszásra, március 11-én a Kocsis Sándor Sportközpont bihari úti telepén atlétikára, március 18-án pedig labdarúgóbajnokságra hívnak mindenkit ‒ részletezte Nagy István.

A program során nemcsak a gyermekek, hanem óvodapedagógusok is vetélkednek: a játékos mozgás közben bemutatják intézményüket is.

A soron következő sporteseményre, február 25-én több mint 200 óvodást várnak a szervezők.

Téma: Ovisok a jégen
Vendég: Nagy István igazgató, Kocsis Sándor Sportközpont
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
Következő adásunk
Téma: Lezárult a Kőrösi Csoma- és a Petőfi-program 2017/2018-as szakasza – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink