Életmód
Új tanuszodát adtak át Mezőkövesden
Nemzetgazdasági Minisztérium Kép: NGM
2017. március 17.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye is kivette a részét az ország fejlődéséből, 2015-ben már ez volt a régió legjobb gazdasági teljesítményt nyújtó megyéje – jelentette ki Varga Mihály a mezőkövesdi Városi Tanuszoda átadásán.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a létesítmény amellett, hogy egyszerre ad lehetőséget a sportolásra és a kikapcsolódásra, új munkahelyeket is teremt.

Az új létesítmény átadó ünnepségén Varga Mihály hangsúlyozta: az, hogy Budapesten 2024-ben nem tartanak olimpiát, nem jelenti azt, hogy a sportberuházásokról és fejlesztésekről le kellene mondani, arról pedig különösen nem, hogy a magyar vidéknek a kormány lendületet adjon.

Fotó: NGM

Továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani a munkahelyteremtésre, a megélhetés biztosítására, és arra, hogy az élet minőségét szociális, oktatási, kulturális és sportberuházásokkal is emelje a kormány – hangsúlyozta a tárcavezető.

A tanuszoda építésével egy olyan beruházás valósult meg, amely az itt élő közösség jövőjét meghatározza – emeleti ki Tállai András.

A nemzetgazdasági tárca miniszterhelyettese elmondta: a sportlétesítmény a térségben élő gyermekek, fiatalok és diákok egészséges életmódra való nevelését szolgálja.

A most megvalósuló beruházáshoz szükség volt a kormány elkötelezettségére is a sport és egészséges életmód támogatása iránt – tette hozzá az országgyűlési képviselő. A több mint félmilliárdos beruházás során olyan szempontok is érvényesültek, mint korábbi, használaton kívüli helyiségek gazdaságos újrahasznosítása és minőségi funkciókkal történő megtöltése.

Most adásban
Téma: Nemzetközi nyugdíjmegállapítás specialitásai – Kecskés Róbert főosztályvezető-helyettes, Nyugdíjbiztosítási és Adategyeztetési Főosztály
Ezt követő adásaink