Közigazgatás
Átvette állami kitüntetését Benedek Gábor
Sportért Felelős Államtitkárság/OPH Kép: Fotó: EMMI
2017. március 18.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár pénteken, ünnepélyes keretek között átadta Benedek Gábor olimpiai bajnok és kétszeres világbajnok öttusázónak kimagaslóan eredményes versenyzői pályafutása valamint az 1956-os események során tanúsított bátor kiállása, példaadó emberi tartása elismeréseként a Köztársasági Elnök által adományozott Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetést - közölte a Sportért Felelős Államtitkárság.

A közlemény szerint Benedek Gábor nem tudott jelen lenni március 14-én a Vigadóban a ceremónián, így kitüntetését a 90. születésnapja alkalmából szervezett vacsorán vehette át a sportért felelős államtitkártól.

Az ünnepségen Szabó Tünde mellett köszöntőt mondott Bretz Gyula, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke is majd maga az ünnepelt, Benedek Gábor osztotta meg gondolatait, érzéseit a résztvevőkkel.

Az államtitkár először 90. születésnapjára gratulált az olimpiai bajnok öttusázónak, majd nagyrabecsülését fejezte ki, azért a munkáért, amelyet a sportember a nemzet szolgálatában, a haza érdekeinek előmozdításáért, és az egyetemes emberi értékek gyarapításáért fejtett ki.

"Benedek Gábor egész életére jellemző elhivatottsága, igazságérzete, kitartása és küzdeni tudása, méltó visszaigazolása ennek a kitüntetésnek, amelyet a mai napon nagy tisztelettel adok át" – fogalmazott Szabó Tünde.

Benedek Gábor az 1952-es helsinki olimpián a sportág első magyar olimpiai bajnok csapatának tagja volt, az 1953-as világbajnokságon ő lett az első magyar öttusa-világbajnok, az 1954-es Budapestin pedig az első magyar világbajnok öttusa együttes tagja volt.
Most adásban
Téma: 75 éves a Kőbányai Gyöngyike Óvoda – Czanka Lajosné óvodavezető, Kőbányai Gyöngyike Óvoda
Ezt követő adásaink