Közigazgatás
"Saját lábra" állítanák a fiatalokat Baranyában
Baranya Megyei Kormányhivatal Kép: Pixabay
2017. április 14.

A Baranya Megyei Kormányhivatal 2016 októberében „Saját lábon” címmel vállalkozástervezési vetélkedőt hirdetett a Baranya megyében található, szakképzéssel foglalkozó, középfokú oktatási intézmények diákjai számára. Az akkori nyertesek idén tavasszal tanulmányi kiránduláson vehettek részt - közölte a Baranya Megyei Kormányhivatal.

A 2016 decemberében lezajlott döntőben első három helyezést elért csapatok egyik nyereményét, egy budapesti tanulmányi kirándulást a Kormányhivatalban működő Europe Direct Baranya Megyei Európai Információs Pont ajánlotta fel. A fővárosi kirándulás programját az EIP munkatársai állították össze, akik el is kísérték a szakmai útra a fiatalokat.


A tanulmányút során a diákok megismerkedtek az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével, illetve egy tréningen – Fiatal vállalkozók Európában – vettek részt az Európa Pontban. Délután meglátogattak két európai uniós fejlesztést, a Zeneakadémiát és a Sziklakórházat, valamint a Budai Várban is tettek egy rövid sétát.

A tavalyi évben elért nagy sikerre való tekintettel a Baranya Megyei Kormányhivatal a „Saját lábon” vetélkedő folyatását tervezi, így az idei év őszén is lehetőséget kapnak majd a fiatalok arra, hogy a megye meghatározó gazdasági szereplői, valamint kortársaik előtt bemutassák saját vállalkozási ötleteiket.

Következő adásunk
Téma: Erzsébetváros Jövőjéért díj díjazottja – Tóth Zsuzsanna óvodapedagógus
Ezt követő adásaink