Kultúra
Középiskolások Fotóművészeti Kiállítása a XVIII. kerületben
OPH Kép: Kondor Béla Közösségi Ház hivatalos facebook oldala
2017. április 19.

Április 11-én tartották a Gyermek és Ifjúsági Művészeti Találkozók (GYIMT) Középiskolások Fotóművészeti pályázatának díjkiosztó és kiállításmegnyitó ünnepségét a Kondor Béla Közösségi Házban. A tárlatot a hónap végéig lehet megtekinteni ‒ mondta Varga Ferenc igazgatóhelyettes az OrientPress Hírügynökségnek.

Idén tizenhetedik éve ad otthont a GYIMT programjainak a XVIII. kerületi Kondor Béla Közösségi Ház. A diákok a képző- és iparművészet, valamint a fotóművészet kategóriájában mutathatják meg tehetségüket. Varga Ferenc, az intézmény igazgatóhelyettese kiemelte, a kezdeményezés egyedülálló az országban, a felhívásra már a 9. évfolyamtól jelentkezhettek tanulók a különböző középiskolákból.

A GYIMT nyitóeseménye a márciusi Középiskolások képző- és iparművészeti pályázata volt, amelyre 25 iskolából ‒ 15 fővárosi és 10 vidéki intézményből ‒ kb. 400 pályamunka, az iparművészeti kategóriába pedig közel 110 alkotó kb. 200 munkája érkezett be – részletezte Varga Ferenc. Hozzátette, a legsikeresebb alkotásokat bemutató kiállítást március 28-ig lehetett megtekinteni.

A GYIMT soron követő, Középiskolások Fotóművészeti pályázatának díjkiosztó és kiállításmegnyitó ünnepségére április 11-én, 17 órakor került sor. Az ünnepségen köszöntőt mondott Galgóczy Zoltán, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának alpolgármestere. Az alkotásokat értékelte és a tárlatot megnyitotta Eifert János fotóművész.

Varga Ferenc rámutatott,

a középiskolások képző- és iparművészeti, valamint a fotóművészeti kiállításaira összesen 34 iskolából nagyjából 500 alkotó, közel 1000 pályamunkát küldött be.

A fotókiállítást április 30-ig, minden nap 9 és 19 óra között lehet megtekinteni a Kondor Béla Közösségi Házban.

Téma: Középiskolások képző- és iparművészeti pályázata
Vendég: Varga Ferenc igazgatóhelyettes, Kondor Béla Közösségi Ház és Andréka Anna GYIMT-díjazott tanuló, Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium
Szerkesztő-riporter: Kecskés Noémi
00:53 Beérkezett pályaművek
02:20 Utógondozás
06:43 Pályaművek elbírálása
08:10 Díjazás
09:54 A Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumból beérkezett alkotások
10:43 Kiállítás a Kondor Béla Közösségi Házban
11:25 Andréka Anna: különdíjas
Most adásban
Téma: Az OPSON VII. nemzetközi akció – Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy, vám- és jövedéki szóvivő, NAV
Ezt követő adásaink