Közigazgatás
Átadták az új gödi Óvodát
kormany.hu Kép: Ligeti Edina
2017. április 20.

A polgári kormány politikájának fontos törekvése, hogy minél több gyermek szülessen Magyarországon, ennek megfelelően a gazdaságpolitika elválaszthatatlan számunkra a családpolitikától – jelentette ki Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az 50 férőhelyes Kincsem Óvoda Csalogány névre keresztelt tagintézményének ünnepélyes átadóján 2017. április 19-én, Gödön.

Az államtitkár beszédében kiemelte: egy, a Csalogány óvodához hasonló intézmény átadása azért is jelentős cselekedet, mert azt a legkisebbekért, tehát a jövőnkért tesszük. Egy óvoda felavatása örömteli esemény, főleg, ha arra gondolunk, hogy a magyar népesség csökkenőben van, bár ez a tendencia lassuló ütemű. Az utóbbi néhány évben ugyanis a kormány családbarát intézkedéseinek köszönhetően a termékenységi ráta 1,2-ről 1,4-re emelkedett.

Fotó: Ligeti Edina

Országos szinten Gödön, illetve a dunakeszi tankerületben tanul területarányosan a legtöbb gyermek, ezáltal a település jó példával jár elöl az egész ország számára. Az itteni példát jó, ha más települések is átveszik – mondta Tuzson Bence.

Markó József, a település polgármestere köszöntőjében elmondta: Göd hamarosan nagyvárossá válik, hiszen lélekszáma meghaladta a 20 ezret. Ezt a folyamatos fejlődést az óvodai és iskolai ellátásnak is követnie kell.

Fotó: Ligeti Edina

„Településünkön 700 gyermek jár óvodába, tehát jelenleg minden gyermeknek tudunk helyet biztosítani. Ám látjuk, hogy már a közeljövőben újabb férőhelyeket kell létrehoznunk. Arra számítunk, hogy néhány éven belül további 3-4 ezer fővel gyarapodhat Göd lakossága, ami azt jelentheti, hogy akár 1.000 gyermek óvodai elhelyezéséről is gondoskodnunk kell, ehhez pedig újabb 300 óvodai férőhelyet kell létesítenünk” – hangsúlyozta a gödi polgármester.

A gödi Csalogány óvoda mintegy 214 millió forint beruházási összköltségből, 110 millió forint állami támogatással épült meg.

Most adásban
Téma: 75 éves a Kőbányai Gyöngyike Óvoda – Czanka Lajosné óvodavezető, Kőbányai Gyöngyike Óvoda
Ezt követő adásaink