Belföld
Sportvetélkedővel ünnepelték a bölcsődék napját Kőbányán
OPH Kép: Pixabay
2017. április 21.

Április 21-e országszerte a bölcsődék napja, amely 2014 óta gondozás nélküli munkanap. Kőbányán ezt sportvetélkedővel - kosárlabdahajítással, krumplikergetéssel és csízmahajítással - ünnepelték a kerületben lévő 8 bölcsőde munkatársai. Az eseményen mintegy kétszázan vettek részt - mondta Weeber Tibor alpolgármester.

Idén negyedik alkalommal tarották meg a bölcsődék napját gondozás nélküli munkanap keretében. Mint azt Weeber Tibor alpolgármester elmodta, a kerületben a Kocsis Sándor Sportközpontban tartották meg a rendezvényt, hiszen a kerületi bölcsődék munkatársai nagyon szeretik a sportot, a mozgást. Így játékos sportvetélkedő - kosárlabdahajítás, krumplikergetés, csízmahajítás - keretében ünnepelték idén a bölcsődék napját. "Az eseményen mintegy kétszázan vettek részt" - tette hozzá.

A Kőbányán jelenleg üzemelő 8 önkormányzati bölcsőde mintegy 560 kisgyermeknek biztosít férőhelyet. Az alpolgármester szerint az olyan kormányzati intézkedések, mint a GYED-extra és a CSOK, könnyebben vállalják be a családok a második vagy a harmadik gyermeket, ezért

várhatóan szükség lesz a férőhelyek bővítésére.

Éppen ezért jelenleg pályázik az önkormányzat egy újabb bölcsőde megépítésére. Emellett több házi napközivel is kötöttek szerződést annak érdekében, hogy azon kisgyermekeknek is tudjanak férőhelyet biztosítani, akik kimaradtak a támogatott helyekből.

Mindemellett Weeber Tibor fontosnak nevezte a gyerekbarát munkahelyek kialakítását annak érdekében, hogy ne nézzék ki azokat a nőket, akiknek a munka mellett az életük egy szakaszában a családjuk és a kisgyermekük ellátása is nagyon fontos feladat és emiatt nem tudnak olyan aktívan részt venni a munkaerőpiacon, mint azok, akiknek nincsen gyermekük. "Az ezen munkavállalókba fektetett megértés, energia azonban később többszörösen megtérül, mert meghálálják, ha tekintettel voltak családjukra, gyermekeikre."

Következő adásunk
Téma: Késely Ajna kapta a Kőbánya sportolója 2017 elismerő címet – Kovács Róbert polgármester és György István fővárosi kormánymegbízott
Ezt követő adásaink