Közigazgatás
Új tornatermet adtak át Gárdonyban
MTI Kép: Illusztráció, Pixabay
2017. április 21.

A felgyorsult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében új tornatermet adtak át a Fejér megyei településen, 2017. április 21-én. Az átadó ünnepségeken a programot irányító fejlesztési tárca részéről Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár vett részt.

A városban a Chernel István Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Gárdonyi Tagiskolája gazdagodik új tornateremmel. A küzdőtér függönnyel három részre osztható, így párhuzamos oktatás is lehetővé válik a helyi iskolások számára. A tornaterem a mindennapos testnevelés feltételeinek megteremtésén túl lehetőséget nyújt minden teremsportág űzésére.

Boros Anita helyettes államtitkár az ünnepélyes eseményen hangsúlyozta: „Magyarország Kormánya a fejlesztések finanszírozásában nem hagyta magára az önkormányzatokat, hiszen ezeket az építkezéseket teljes egészében a központi költségvetés finanszírozza. Ennek köszönhetően a beruházások nem terhelik a városok, önkormányzatok költségvetését.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében országszerte épülnek jelenleg is tornatermek, tanuszodák, tantermek és iskolák. A program első ütemében összesen 25 tornaterem, 24 helyszínen több mint 100 tanterem, 5 komplett iskola és 24 tanuszoda beruházás valósul meg.

Fejér megyében további négy beruházás van folyamatban, Pázmándon és Zichyújfaluban tornaterem épül, Enyingen és Sárbogárdon pedig rövidesen tanuszodát adnak át.

Kapcsolódó cikkek
Újabb köznevelési fejlesztések alapköveit tették le

Szobon 360 millió forintból épül tanuszoda, Dunaalmás általános iskolája pedig új tornateremmel bővül.

260 millió forintból épül tornaterem Zichyújfalun

Korszerű tornaterem alapkövét tették le a helyi általános iskolánál.

Következő adásunk
Téma: Gyermeknap a Bikás Parkban – Kelemen Angelika szervező
Ezt követő adásaink