Életmód
A hétvégére visszaesik a hőmérséklet, zivatarokra lehet számítani
koponyeg.hu/OPH Kép: pixabay.com
2017. május 19.

Szombat délután erős felhősödés kezdődik, és egyre több helyen lehet számítani záporra, zivatarokra. Hidegfronti hatás érvényesü - olvasható a koponyeg.hu előrejelzésében.

Szombaton eleinte a sok napsütést csak néha zavarják gomolyfelhők, majd délután nyugaton és északon erős felhősödés kezdődik, és egyre több helyen fordul elő zápor, zivatar. Napközben fokozatosan megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. Nyugaton 18-21, keleten 22-26 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap hajnalban, reggel a Dunántúlon többfelé lehet zápor, zivatar, majd csökken a felhőzet. Délután újra megnövekszik a gomolyfelhőzet, ekkor főleg a középső tájakon alakul ki csapadék. Eleinte erős lesz a szél, majd estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás. 22 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és délután elszórtan valószínű nyárias zápor, zivatar. 21 és 26 fok között alakul a csúcsérték.

Kedden sok napsütésre van kilátás, kicsi az esély csapadékra. Marad a kellemes késő tavaszi idő, 24 fok körüli maximumokkal.

Szerdán a kezdeti napsütést követően délután sok gomolyfelhő jelenik meg az égen, és délután többfelé lehet zápor, zivatar. A hőmérsékletben alig lesz változás.

Most adásban
Téma: Az OPSON VII. nemzetközi akció – Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy, vám- és jövedéki szóvivő, NAV
Ezt követő adásaink