Belföld
Magyarországra látogatott a kínai főállatorvos
FM Kép: Pixabay
2017. május 19.

Bognár Lajos országos főállatorvos, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára és Zhang Zhongqiu kínai főállatorvos május 19-ei, Budapesten történt tárgyalásuk alkalmával együttműködési megállapodást írtak alá az állategészségügyi hatóságok közötti szorosabb összefogásról.

A két fél találkozásának fő témája a magyar, illetve a kínai állategészségügyi-hatósági rendszerek ismertetése volt. Ezen kívül Bognár Lajos tájékoztatást adott a madárinfluenza-járvány aktuális magyarországi helyzetéről is.

Fotó: FM/Pelsőczy Csaba

Az együttműködésben megfogalmazott szorosabb szakmai összefogásnak a jövőben várhatóan mind tudományos mind pedig kereskedelmi területen kedvező hatásai lesznek hazánkra nézve.

A kínai főállatorvos Zhang Zhongqiu a magyarországi itt tartózkodása során látogatást tett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóság Nemzeti Referencia Laboratóriumában. A kínai és magyar fél együttműködést kezdeményezett a releváns kínai és magyar intézmények között. A földművelésügyi tárca számára kiemelten fontos, hogy nemzetközi szinten szoros kapcsolatot tudjon kialakítani és a közös érdekeket tovább tudja erősíteni a jövőben is.

Következő adásunk
Téma: A főváros leghosszabb sugárútjáról nyílt kiállítás – Ughy Attila polgármester, Gajda Péter polgármester, Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata és Bácskai János polgármester, Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata
Ezt követő adásaink