Magyarország Kormánya 2016 augusztusában döntött a rendőrség létszámának 3000 fővel történő bővítéséről. Ennek keretében jött létre a Készenléti Rendőrség két határrendészeti igazgatóságnak 13 határvadász bevetési osztálya az ország 11 városában. A somogyi megyeszékhelyen ez év májusában kezdte meg működését az egység, jelenleg 120 fővel.

A Készenléti Rendőrség országos illetékességére tekintettel az állomány nem csak az elhelyezésül szolgáló városban, megyében, hanem Magyarország területén bárhol bevethető, ahol ezt az ellátandó határbiztonsági, közbiztonsági rendkívüli feladatok indokolják.

Neszményi Zsolt, kormánymegbízott köszönetét fejezte ki a rendőröknek azért a munkáért, amit eddig is tettek Magyarország határainak védelmében. Mint emlékeztetett: Somogyban Barcson és Zákányban is helyt álltak az egyenruhások a migrációs nyomás idején. A kormánymegbízott hozzátette:

az emberek biztonsága a határvédelemnél kezdődik, s ebben vállalnak felelősségteljes feladatot a kaposvári bevetési osztály állományának tagjai.

Az ünnepélyes állománygyűlésen részt vett Szita Károly, Kaposvár polgármestere, valamint Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke is.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)