Életmód
A bérfeszültség foglalkoztatja leginkább a védőnőket
MTI/m1 Kép: pixabay
2017. június 16.

A jövő év februárjának végére, márciusának elejére készül el az összegzés, amelyet a kormány asztalára tesznek le a védőnők helyzetével és jövőképével kapcsolatban - mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken az M1 aktuális csatornán.

Nyitrai Zsoltot arról kérdezték, hogy kedden bejelentették, a kormány szakmai párbeszédet, konzultációt indít a védőnőkkel, hogy az ötezer egészségügyi dolgozó elmondhassa véleményét a munkájáról és javaslatokat tehessen a döntéshozóknak.

Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott, a védőnőket várják a szakmai, személyes konzultációra, amely "nem is lesz nyilvános, hogy el tudják mondani őszintén és kendőzetlenül a véleményüket".

Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnőtagozatának vezetője a műsorban azt mondta:

a védőnőket "leginkább a bérrendezés és a bérfeszültség foglalkoztatja",

hiszen míg egy kórházi védőnő egészségügyi szakdolgozói bértábla alapján kapja a fizetését, a területen dolgozó védőnőknél lehetnek fenntartók az önkormányzatok, önkormányzati társulások, intézmények, vállalkozások, és a finanszírozás "nem egyformán jelenik meg a juttatásokban és a bérezésben". Ezt szeretné összegyűjteni és ezt tárja a kormány elé, ahogy vége a konzultációnak - közölte.

Kapcsolódó cikkek
A kormány szakmai konzultációt indít a védőnőkkel

A személyes konzultációban 5 ezer egészségügyi dolgozó mondhatja el véleményét.

Rétvári: a magyar védőnői szolgálat hungarikum

2010 óta negyven százalékkal nőtt a védőnői szolgálatok finanszírozása – fejtette ki az államtitkár.

Egészségügyi bértáblát szeretnének a védőnők

Szükséges lenne kiterjeszteni a védőnőkre is az egészségügyi bértábla hatályát - mondta Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke.

Három gyermekáldást is segítő védőnőt díjaztak

Az új alapítvány célja, hogy a gyermekáldásra várakozók mellé álljanak, segítsék az egészségügyi szakma összefogását az érdekükben.

Következő adásunk
Téma: Erzsébetváros Jövőjéért díj díjazottja – Tóth Zsuzsanna óvodapedagógus
Ezt követő adásaink