Kultúra
Kubafesztiválra hív Budakalász
OPH Kép: joserey.hu
2017. június 16.

Június 16-án, 16 órától kubai hangulattal, autentikus karneváli táncosokkal, tánctanítással és veterán autók bemutatójával várják az érdeklődőket a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban Budakalászon.

A zenét a délután folyamán a La Movida Cuba és a CubaRitmo zenekar szolgáltatja. Fellép a 2000 óta működő José Rey y su Grupo Tropical Dance Co formáció, ami az egyik legprofesszionálisabb latin csapat Magyarországon. Repertoárjukban olyan népszerű kubai táncok szerepelnek, mint a salsa, vagy a rueda de casino.

Cuba Show keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a forró karneváli hangulattal. Profi táncosok tollas fejdíszben és látványos fellépő ruhákban mutatják be az autentikus koreográfiákat, de lesz tánctanítás is.

La Movida
Forrás: lamovida.hu

18 óra 30 perctől 19 óráig Keserű Sándor az amerikai és szovjet veterán autók történetéről, 20 óra 45 perctől Szabó Zoltán fotográfus a kubai élményeiről beszél.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban Budakalászon 16-23 óra között minden adott lesz, ami egy jó karneváli fiestához szükséges: a gasztronómia iránt érdeklődőket kubai ételek és italok széles választéka, a játékos felnőtteket kvíz, óriási dominó és darts, bika rodeó, valamint felfújható boxring, a gyermekeket játéksarok várja. A napot Latin Disco zárja José DJ-vel.

A rendezvény az NKA Cseh Tamás Program keretében valósul meg.

Következő adásunk
Téma: Lezárult a Kőrösi Csoma- és a Petőfi-program 2017/2018-as szakasza – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink