Gazdaság
Új fűszerfeldolgozó üzemet adtak át Nagytarcsán
MTI Kép: KKM/Kovács Márton
2017. június 16.

A vidék és az agrárium jövőjét az intenzív, munkaerő-igényes és magas hozzáadott értéket előállító vállalkozások jelentik, amit az Innovofoods Zrt. beruházása is képvisel – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára az Innovofoods Zrt. nagytarcsai fűszerfeldolgozó üzemének átadásán pénteken.

Kiemelte: az állami segítség nélkül megvalósult fejlesztés a magyar mezőgazdasági hagyományokhoz nyúl vissza, a magyar terméket pedig eljuttatják a külpiacokra. Hozzátette, a hasonló beruházások teszik versenyképessé a mezőgazdaságot, és a gazdaság egészét is.

A fűszerkeverő üzem minden elemében tükrözi a kormány tervét, hogy a mezőgazdaságban minél több magas hozzáadott értéket előállító üzem létesüljön

– mondta.

Fotó: KKM/Kovács Márton

Merczel Tibor, az Innovofoods Zrt. vezérigazgatója ismertette: a zrt. 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat, amely 2016-ban azért jött létre, hogy az élelmiszeripari termékek feldolgozásában globális szereplővé tudjon válni. A fűszer- és fűszerkeverék-feldolgozó, valamint csomagoló üzem mellett kialakítottak egy laboratóriumot is. Az üzem műszakonként 10 tonna keverék előállítására alkalmas, percenként 120 csomag készül a csomagoló részlegben.

A beruházás 500 millió forintba került, amellyel 30 új munkahelyet teremtettek.

A tervek között szerepel egy Szabolcs-Szatmár Bereg megyei alapanyag-feldolgozó üzem megépítése is – mondta.

Az Innovofoods Zrt. az uniós előírásoknak megfelelően, ízfokozók felhasználása nélkül fejleszti termékeit.

Következő adásunk
Téma: Erzsébetváros Jövőjéért díj díjazottja – Tóth Zsuzsanna óvodapedagógus
Ezt követő adásaink