Gazdaság
Élre törünk elektromobilitásban?
magyaridok.hu
2017. június 19.

Magyarország a régió vezető állama lehet az elektromobilitás terén – mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztési államtitkár egy szakmai rendezvényen. Hazánkban több mint 2300 zöld rendszámos autó közlekedik, de 2020-ra ez a szám megtízszereződhet - írta a magyaridok.hu.

A lap megállapítja, hogy Magyarországon több mint 2300 zöld rendszámos autó közlekedik, de a kormány várakozásai szerint 2020-ra ez a szám megtízszereződhet. Ebben az évben az ország teljes átjárhatósága érdekében 80 kilométerenként nagy teljesítményű egyenáramú elektromos töltőállomások épülnek a gyorsforgalmi utak mentén. Az államtitkár a távirati iroda beszámolója szerint emlékeztetett rá:

támogatják az elektromos taxik vásárlását és az olyan szolgáltatások terjedését, amelyek elektromos autók megosztott használatát kínálják a közlekedőknek.

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a rendezvényen elmondta, hogy Budapesten egy éven belül több száz töltőpont jön létre. Kiemelte azt is, hogy

a zöld rendszámos autók száma megduplázódott a fővárosban.

Ungár János, a Magyar Elektromobilitás Szövetség elnöke kiszámítható szabályozási és támogatási politikát szorgalmazott az elektromos autók terjedése érdekében. Hozzátette: a járművek hatótávolsága – amely ma akadálya az elterjedésüknek – néhány éven belül jelentősen nőhet, a nagyobb, akár több száz kilowattos kapacitású töltőkkel 10 perc alatt 300 kilométer megtételére is elegendő energiát vehetnek föl az autók. Ezzel pedig már nem különböznek lényegesen a hagyományos üzemű autóktól - közli a Magyar Idők..

Kapcsolódó cikkek
Villámgyorsan és ingyen töltheti elektromos autóját Újbudán

A Vincellér utcai töltőállomáson egyszerre kettő elektromos autó tölthető párhuzamosan, villám-, vagy gyorstöltéssel.

Lassulhat a használtautó-piac gyorsulásának üteme

A tavalyinál valamivel alacsonyabb, 11,5 százalékos bővülésre számítanak a használtautó piacon a kereskedők az idén, az import szerepe azonban visszaesik, bővülése jelentősen lassul.

Következő adásunk
Téma: Erzsébetváros Jövőjéért díj díjazottja – Tóth Zsuzsanna óvodapedagógus
Ezt követő adásaink