Külföld
Megszakadhatnak a britek kilépési tárgyalásai
vg.hu Kép: Pixabay
2017. július 2.

A brit kormány akár meg is szakítaná a Brexitről szóló tárgyalásokat, csak hogy megmutassa, milyen kemény tárgyalópartner – írja a Világgazdaság a Sunday Telegraph-ra hivatkozva.

A lap úgy tudja, az előrehozott választások előtt a brit vállalati vezetőket a kormány egy magas rangú tisztviselője arról tájékoztatta: az EU pénzügyi követelései miatt a kormány a tárgyalások megszakítására is hajlandó év vége előtt. A Downing Street ezzel kívánja megmutatni, hogy keményen tárgyal az Európai Unióval – írja a Sunday Telegraph.

A Downing Street egyelőre hivatalosan nem kommentálta az értesülést. Névtelenséget kérő kormányzati források ráadásul biztosították a lapot, hogy a tárgyalások megszakítása nem szerepel a kormány tervei között.

Kapcsolódó cikkek
Visszafordítható a Brexit?

Tusk elképzelhetőnek tartja, hogy még visszafordítható a kiválási folyamat.

Hétfőn kezdődnek a Brexit kilépési tárgyalásai

Az első találkozón a polgári jogokkal, a pénzügyi rendezéssel és az északír határral foglalkozó témák kerülnek előkészítésre.

Következő adásunk
Téma: Lezárult a Kőrösi Csoma- és a Petőfi-program 2017/2018-as szakasza – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink