Belföld
A polgárőrség is biztosít a vizes vb-n
MTI Kép: OPH
2017. július 16.

Jelentős létszámmal vesz részt a polgárőrség a vizes vb biztosításában - tájékoztatta Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke vasárnap.

Közleménye szerint a világverseny alatt a rendőrség kérésére a Budapesti Polgárőr Szövetség (BPSZ) a négy fővárosi versenyhelyszínre, közlekedésrendészeti feladatokban való közreműködésre 225 polgárőrt biztosít, összesen 1800 órában. A megnyitó napján 102 polgárőr segített a rendezvény biztosításában. Útvonal-biztosítási feladatokat 15 polgárőr lát el, míg a delegációk előbiztosítási feladataiban minden nap 30-an vesznek részt. Önálló feladatként a BPSZ munkatársai - naponta 4-8 polgárőr - végzik a világbajnokság városligeti helyszínénél a kijelölt parkoló biztosítását. Emellett a Veszprém Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének kérésére Balatonfüredre is delegáltak 13 munkatársat a helyi biztosítási feladatokban történő közreműködésre.

Balatonfüreden július 10-13. között naponta öt polgárőr segítette a rendőri biztosítási feladatok végrehajtását.

Július 14-től, a megnyitó napjától az ottani versenyek végéig, július 21-ig napi 50-50 önkéntes bűnmegelőző - köztük számos más megyéből, illetve Budapestről érkezett polgárőr - segíti a rendőri feladatok végrehajtását.

A biztosítási feladatokban részt vevő polgárőröket az érintett rendőri szervek készítették fel tevékenységük ellátására. A budapesti és a Veszprém megyei szövetség a szakterületek legjobb polgárőreit választotta ki a feladatok szakszerű ellátására - hangsúlyozta az OPSZ elnöke.

Most adásban
Téma: Sikeres évet zárt a Kőbányai Zenei Stúdió – Póka Egon Benedek igazgató, Kőbányai Zenei Stúdió
Ezt követő adásaink