Közigazgatás
Rétvári: az eddigieknél még több támogatást nyújtanak a családosoknak
MTI Kép: pixabay.com
2017. július 17.

A kormány jövőre is támogatja a családokat - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Rétvári Bence hozzátette: 2018 a családok éve lesz, és az eddigieknél még több támogatást nyújtanak a családosoknak. Az államtitkár a kormány családokat segítő intézkedéseiről szólva elmondta: a korábbi átlagos 32 százalékos személyi jövedelemadó-kulcsot 15 százalékra változtatták, ám az adókedvezmények nyomán a családok még ettől is kevesebbet fizetnek, 300 ezer családnál pedig akár 0 százalék is lehet az adó mértéke.

Kiemelte: a munkanélküliség is 12 százalékról 4,4 százalékra csökkent, sokkal könnyebb ma már egy családosnak munkát találni, ráadásul a különböző jogszabályokkal rugalmasabbá is tették a családosok számára a munkavállalást, illetve az édesanyák visszatérését a munkába.

Szólt arról is, hogy a gyermeket vállaló édesanyák diákhitel-törlesztését az első gyermek születésénél felfüggesztik, a második gyermeknél elengedik a tartozás felét, a harmadiknál pedig a teljes összeget. Az államtitkár elmondta azt is, hogy

idén 340 ezerrel több gyermek kap állami támogatással év közbeni étkeztetést, mint 2010 előtt.

Rétvári Bence a Kossuth rádió 180 perc című műsorának is vendége volt, itt arról beszélt, az a tervük, hogy 2016-2019 között 20 ezer forintról 40 ezerre nőjön a kétgyermekesek havi adókedvezménye. Mint mondta, ez

most 35 ezer forintot, vagyis éves szinten 420 ezer forint marad a kétgyermekes családoknál.
Kapcsolódó cikkek
Novák Katalin: kiemelten támogatja a kormány a családalapítást

Kiemelten segíti a családalapítás előtt álló fiatalokat is – mondta a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szombaton.

Enyhítik a két gyermekes családok adóterheit

A Bikás park játszóterén tartott sajtótájékoztatót Rétvári Bence.

300 milliárdnál is több családi kedvezmény jövőre

2018-ban folytatódik a minimálbér-emelés is, az idei 15 százalékos emelkedés után 2018-ban további 8 százalékkal nő a minimálbér.

Most adásban
Téma: Ciklusértékelő – Takács Szabolcs kormánymegbízott