Közigazgatás
Tarnai Richárd: jól teljesítettek a kormányhivatalok
OPH Kép: OPH
2017. augusztus 1.

Az államigazgatás bebizonyította, hogy képes úgy alakítani a közigazgatás szerkezetét, hogy az a lehető legmegfelelőbb legyen az állampolgárok, az ügyfelek számára – szögezte le a Rádió Orienten Tarnai Richárd. A Pest megyei kormánymegbízott ezt annak kapcsán mondta, hogy kormányhivatala mintegy 13 ezer egységes kérelem alapján összesen közel 30 milliárd forintnyi támogatást utalt ki problémamentesen az előrehozott határidőre a gazdáknak.

Tarnai Richárd emlékeztetett, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2016. december 31-i megszűnése után az uniós és hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizetésének feladatát a Magyar Államkincstár vette át, azonban a megyei kormányhivatalok működtetik tovább az ügyfélszolgálatokat és folytatják le a helyszíni ellenőrzéseket. Pest megyében ezt a munkát az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály végzi. Mint a Rádió Orient vendége rámutatott, ahhoz, hogy a gazdák jól fel tudják használni a támogatásokat fontos, hogy azokat minél előbb megkapják. A magyar állam ezért még előbbre hozta a kifizetési határidőt, hogy az igénylők minél hatékonyabban és hibamentesen használhassák fel a támogatásokat.

Az államigazgatás bebizonyította, hogy képes mindig úgy alakítani a közigazgatása szerkezetét, hogy az a lehető legmegfelelőbb legyen az állampolgárok, az ügyfelek számára.”

A kormánymegbízott a főváros és Pest megye illetékességi területéhez tartozó ügyfelek kapcsán elmondta, hogy mintegy 13 ezer egységes kérelem alapján összesen közel 30 milliárd forintnyi támogatást utaltak ki az előrehozott határidőre a gazdáknak. A kifizetések kapcsán a kormányhivatalok „postás szerepet” töltenek be – fogalmazott a szakember.

Mivel ez már idén is gyorsan és lényegében hibamentesen történt, így jövőre ezen tapasztatok alapján még hatékonyabb munka várható.

Kitért arra is, hogy a kifizetésekkel párhuzamosan a 2017. évi területalapú támogatás iránti kérelmek ügyintézését a megadott június 15-i határidőig sikeresen elvégezték, pedig mind a darabszám, mind az igényelt terület nagysága növekedett 2016-hoz képest. Idén a korábbi 36 jogcím helyett 41 jogcímre, intézkedésre lehet kérelmet benyújtani, vagy adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni – emelte ki a kormányhivatal vezetője, hozzátéve: a gazdák idén összesen közel 180 ezer kérelmet nyújtottak be.

Pest megyében a benyújtott kérelmek száma mintegy 14 ezer volt, mely a 2016-hoz képest több mint 2 százalékos emelkedést mutat, az érintett terület nagysága pedig több mint 377 hektár, mely közel 1 százalékos növekedést jelent. A pályázatok célja alapvetően a gazdálkodás támogatása és fejlesztése, valamint környezettudatossá tétele volt – tette hozzá Tarnai Richárd kormánymegbízott.

Téma: Határidőre jutottak hozzá elnyert támogatásaikhoz a gazdák
Vendég: Tarnai Richárd kormánymegbízott
A műsort vezeti: Adorján András
01:10 Az uniós támogatások rendszere
04:10 Az egységes kérelmek kifizetésének rendje
06:29 Gyorsabb volt a kifizetés, mint tavaly
08:20 Közel 200 milliárd forint kifizetése történt meg
10:25 41 jogcímen történt támogatás idén
11:34 Egyre több az igénylés és az igényelt összeg
13:03 Szabálytalanságok egy pomázi húsüzemben
19:08 Kortárs alkotások kiállítása a vármegyeházán
Kapcsolódó cikkek
Kortárs képzőművészek a Pest Megyei Kormányhivatalban

A kormányhivatal célja, hogy a megye valamennyi települése lehetőséget kapjon művészei bemutatásra.

Megkapták pénzüket a gazdák Pest megyében is

A gazdák határidőre jutottak hozzá elnyert támogatásaikhoz az elmúlt napokban - hangsúlyozta Tarnai Richárd.

Diákokat orientáltak a Pest Megyei Kormányhivatalban

Mintegy 30 humán érdeklődésű diákot látott vendégül Tarnai Richárd kormánymegbízott.

Most adásban
Téma: "Réteges Védelem 2018" komplex honvédelmi gyakorlat – Szarka Csaba ezredes, védelmi titkár, Védelmi Titkárság
Ezt követő adásaink