Belföld
Készítsük lelkünket: visszatér a hőség!
OPH/Köpönyeg Kép: Pixbay
2017. augusztus 8.

A forróság imádóit leszámítva igazi piros betűs ünnepnek könyvelhettük el az elmúlt két enyhébb napot, azonban örülni még korai volt mindennek. Jó hír azonban, hogy a mostani forróság már kevésbé lesz kitartó elődjénél.

Szerdán már visszatér az országos hőség 31-37 fokos csúcsértékkel. Többórás napsütés várható délutáni gomolyfelhő-képződéssel, de délután elvétve (inkább nyugaton) alakulhat ki zápor, zivatar.

Csütörtökön az ország nagy részén marad a napos idő, de ÉNy-on már záporok, zivatarok alakulnak ki. A Kisalföldön az ÉNy-i, máshol a DNy-i szél fokozódhat viharossá. Tovább melegszik az idő:

már 33-40 fok ígérkezik.

Pénteken Nyugat felől mindenhol megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé törnek ki zivatarok. Néhol jégeső, felhőszakadás is lehet, az itt élők némileg fellélegezhetnek, akárcsak a Dunántúlon, ahol továbbra is viharos lehet az ÉNy-i szél. Nyugaton már csak 25-30, máshol még 30-37 fok valószínű.

Szombat hajnalban és reggel még többfelé, napközben inkább már csak keleten fordulnak elő záporok, zivatarok. Egyre nagyobb területen lesz erős (olykor viharos) az ÉNy-i szél. 24 fok köré esik vissza a hőmérséklet. Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég. ÉK-en többfelé, máshol elszórtan lehet eső, zápor. Napközben gyengül a légmozgás. 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Következő adásunk
Téma: Lezárult a Kőrösi Csoma- és a Petőfi-program 2017/2018-as szakasza – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink