Életmód
12 intézmény az Állatkertek Éjszakáján 
Fővárosi Állat- és Növénykert Kép: zoobudapest.com
2017. augusztus 10.

Hatodik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 állatkert csatlakozott. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják.

Az ország 11 településén, összesen 12 állatkertben várják az érdeklődőket az VI. Állatkertek Éjszakáján, amely augusztus 25-én, azaz a nyár utolsó péntekén kerül megrendezésre. Ezen az estén Budakeszin a Budakeszi Vadaspark, Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Győrött a Xantus János Állatkert, Jászberényben a Jászberényi Állat- és Növénykert, Kecskeméten a Kecskeméti Vadaskert, Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsett a Pécsi Állatkert, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, Szegeden a Szegedi Vadaspark, Veresegyházán pedig a Medveotthon kínál különleges programokat a nagyközönségnek.

A belépti díjak helyszínenként eltérőek, de a fővárosban, illetve annak vonzáskörzetében lévő három helyszínre, azaz a Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a Tropicariumba az intézményenkénti külön jegy mellett mindhárom helyszínre érvényes kombinált jegy is váltható. A fővárosi kombinált jegy ára 4000 Ft, 14 éven aluli gyermekeknek 3000 Ft. Aki az este folyamán nem tudja mindhárom helyszínt felkeresni, a jegyeket a Tropicariumba és a Budakeszi Vadasparkba másnap, illetve harmadnap, azaz szombaton és vasárnap is felhasználhatja.

A résztvevő 12 állatkert részletes programkínálatát az augusztus 10-én megtartott országos programbemutató sajtótájékoztatóján hozták nyilvánosságra. Az intézményenkénti programot az egyes állatkertek saját honlapjukon is közzéteszik.

Kapcsolódó cikkek
Egy kis Afrika Debrecenben

Új attrakció és hosszabbított nyitva tartás a Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámparkban.

Támogatásra számíthatnak a vidéki állatkertek

A kormány célja, hogy 2018 és 2021 között érdemben támogassa a vidéki állatkerteket a fővárosi mellett - mondta Lázár János.

Elindult a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat

Augusztus 23-ig minden szerdán tartanak egy esti előadást az Állatkertben, tehát még további hét nyáresti koncertre kerül sor az idei szezonban.

Helló nagyvilág, itt Dáriusz!

Elnevezték a debreceni Állatkertben született szibériai kistigrist.

Most adásban
Téma: Június 29-e a designe világnapja – Osvárt Judit kurátor, Design Hét Budapest; Németh Ádám közgazdász, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és Húnfalvi András designer, Dualscope okos diagnosztikai eszköz
Ezt követő adásaink