Külföld
Feltehetőleg vegyi baleset történt Londonban
hirado.hu Kép: Pixabay
2017. augusztus 10.

Vegyi anyagot tartalmazott az a levél, amit csütörtökön küldtek a londoni Borough Marketnél működő egyik étteremnek. Az üzletben három ember megsérült, az éttermet kiürítették. A rendőrség nem kezeli az terrormerényletként az incidenst, a hivatalos jelentések szerint „vegyi baleset” történt.

A londoni rendőrség közlése szerint a nyomozás még kezdeti fázisban van, ezért nem terrorcselekményként kezelik az incidenst, hanem vegyi incidensként. A rendőrtisztek mellett tűzoltók és mentősök is érkeztek a helyszínre, akik az üzletből kiküldött vendégeket leültették az út padkájára és megvizsgálták a légzésüket.

A „vegyi baleset” annál a piacnál történt, ahol júniusban három támadó embereket gázolt, majd késsel támadt járókelőkre. A két hónappal ezelőtti támadás során a London hídon egy fehér furgon nagy – egyes szemtanúk becslése szerint óránkénti 80 kilométert elérő – sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost elütött, majd a járműből kiugrott három ember, és késsel támadt a járókelőkre a Borough Market környékén.

Most adásban
Téma: Június 29-e a designe világnapja – Osvárt Judit kurátor, Design Hét Budapest; Németh Ádám közgazdász, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és Húnfalvi András designer, Dualscope okos diagnosztikai eszköz
Ezt követő adásaink