Közigazgatás
Átadták a BGE új kampuszát
Nemzetgazdasági Minisztérium Kép: Pixabay
2017. augusztus 30.

Olyan közös jövőkép van kialakulóban az országban, amely a gazdasági és társadalmi élet valamennyi szereplőjét új célok megfogalmazására és ezek megvalósítására készteti – hangsúlyozta Varga Mihály a Budapesti Gazdasági Egyetem új kampuszának, I. Kiválósági Központjának átadó ünnepségén.

A nemzetgazdasági miniszter kifejtette: a magyar gazdaság növekedésének dinamizálásában fontos szerep jut a hazai felsőoktatásnak.

Örvendetes, hogy egy olyan új és korszerű képzőközpontot adhatunk át, amelynek küldetése összhangban van a kormány gazdasági szemléletével – fogalmazott Varga Mihály. Kiemelte: a hazai gazdaságnak minden eddiginél nagyobb szüksége van a jó, gyakorlati tudással rendelkező szakemberekre, ugyanakkor a lehetőségek is gyors ütemben bővülnek Magyarországon. Mint mondta: a jövő kihívásaira csak a tudással felvértezett szakemberek adhatnak választ.

A 2010 óta eltelt időszak gazdaságpolitikai eredményei teszik lehetővé, hogy felgyorsuljon hazánk felzárkózása a fejlett ipari országokhoz – emelte ki a tárcavezető hozzátéve, hogy a kormány számos programmal segíti az innováció-vezérelt gazdaságra való áttérést, erősíti az ipari termelést, támogatja a magyar kis- és középvállalkozásokat.

Mindezek a lépések a versenyképesség feltételeinek minőségi javítására irányulnak – szögezte le Varga Mihály az intézkedések sorából kiemelve a tavaly novemberben megkötött hatéves bérmegállapodást. Ennek keretében hat év alatt 40 százalékkal emelkedhetnek a reálkeresetek Magyarországon, így e téren is folytatódhat az ország felzárkózása az unióhoz. Emellett a munkáltatói adóterhek csökkentésével hat év alatt a vállalkozókat terhelő adók Csehország vagy Szlovákia szintjére mérséklődnek. A miniszter hozzátette: a kormány hasonló megállapodásra készül az ágazati felekkel és a szociális partnerekkel, ennek fókuszában a technológiai korszerűsítés, a mérnöki tudományok, a robotizáció és a digitalizáció kérdései állnak majd – tette hozzá Varga Mihály.

Következő adásunk
Téma: A kormány közszolgálati politikájának irányai – Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink