Közigazgatás
Hamarosan indul a cukorrépa-feldolgozási kampány Kaposváron
Somogy Megyei Kormányhivatal/kormanyhivatal.hu/OPH Kép: Pixabay
2017. szeptember 4.

Hagyományosan, a mészkemence begyújtásával vette kezdetét az új szezon a Magyar Cukor Zrt.-nél. A kaposvári cukorgyár ellátásához idén tavasszal 15,5 ezer hektáron vetettek cukorrépát, az átlagtermés pedig várhatóan megközelíti majd a 60 tonnát hektáronként – olvasható a Somogy Megyei Kormányhivatal közleményében.

Mint írják, az idei cukorrépa-feldolgozási kampány szeptember 7-én kezdődik, s várhatóan meghaladja majd a 120 napot. A tervezett napi átlagos cukorrépa feldolgozás 7500 tonna lehet a kaposvári cukorgyárban, ahova 70 százalékban vasúton, 30 százalékban közúton érkezik a cukorrépa. A dolgozók három műszakos négy csoportos munkarendben dolgoznak majd az idei kampányban is.

A Magyar Cukor Zrt. 224 fő állandó, és a tervek szerint 41 ideiglenes dolgozóval kezdi a feldolgozási szezont

– mondta a kampányindító ünnepségen Kovács Gergely, a Magyar Cukor Zrt. Igazgatóságának tagja. A kaposvári cukorgyárban az elmúlt években kiemelten fontossá vált a feldolgozási és raktározási kapacitás növelése mellett a megújuló energiára való áttérés.

A 2008 után megvalósult beruházások összértéke meghaladja a 17 milliárd forintot.

Az új feldolgozási szezon kapcsán rendezett eseményen a cukorgyár mészkemencéjét Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter gyújtotta be.

Az új feldolgozási szezon kapcsán rendezett eseményen a cukorgyár mészkemencéjét Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter gyújtotta be
Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal

Az ünnepségen részt vett Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Szita Károly, Kaposvár polgármestere, Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő és Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke is ‒ áll a tájékoztatásban.

Kapcsolódó cikkek
Kibővülhet a Magosz-koalíció

A cukorrépa-termelők is beszállnának a gazdaköri érdekképviselet által vezetett választási szövetségbe - értesült a Világgazdaság.

Következő adásunk
Budapest Főváros Kormányhivatala rádiós híradója
Ezt követő adásaink