Közigazgatás
Egyre népszerűbb az Egészségtudományi Kar Kaposváron
Somogy Megyei Kormányhivatal Kép: SMKH
2017. szeptember 12.

Ünnepélyesen is megkezdődött a tanév a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központjában, ahol ebben a tanévben, a tavalyihoz képest nappali és levelező tagozaton mintegy 200 hallgató kezdheti meg tanulmányait. Az eseményen dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízottja is köszöntötte a diákokat.

A Somogy Megyei Kormányhivatal hatóságként az egészségügy több területéhez is kötődik, emellett a hivatali dolgozók egy része is egészségügyi végzettségű, akik közül többen éppen a kaposvári intézményben szereztek diplomát – mondta Neszményi Zsolt, kormánymegbízott. A diákokat Oláh Lajosné, Kaposvár alpolgármestere, Repa Imre, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház stratégiai igazgatója, Stromájer-Rácz Tímea, a kar Kaposvári Képzési Központjának igazgatója és Betlehem József, a kar dékánja is köszöntötte.

Az ünnepélyes tanévnyitó keretében az elsőéves hallgatók köszöntése mellett

átadták a Nemzeti Felsőoktatási és Demonstrátori Ösztöndíjakat.

A hagyományoknak megfelelően az elsőévesek fogadalmat tettek az egyetemi hallgatóvá válással járó, továbbá az egészségügyi és szociális szakokhoz kapcsolódó kötelezettségek teljesítésére.

A PTE kaposvári Képzési Központban az egészségügyi gondozás és prevenció alapszakon védőnő és népegészségügyi ellenőr, orvosi diagnosztikai analitikus alapképzési szakon radiográfus és laboratóriumi analitikus képzés zajlik, de az orvosdiagnosztikai analitikus felsőoktatási szakképzési szak is megtalálható az intézmény képzési palettáján.

Kapcsolódó cikkek
Hamarosan indul a cukorrépa-feldolgozási kampány Kaposváron

Az idei cukorrépa-feldolgozási kampány szeptember 7-én kezdődik, s várhatóan meghaladja majd a 120 napot.

Kormánymegbízott az önkéntes területvédelmi tartalékosok között

Neszményi Zsolt: az önkéntes tartalékosságot a személyes példával lehet hitelesen népszerűsíteni.

Neszményi Zsolt: az emberek biztonsága a határvédelemnél kezdődik

Az új határvadász bevetési osztály tartott ünnepélyes állománygyűlést Kaposváron.

Most adásban
Téma: Június 29-e a designe világnapja – Osvárt Judit kurátor, Design Hét Budapest; Németh Ádám közgazdász, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és Húnfalvi András designer, Dualscope okos diagnosztikai eszköz