Gazdaság
Ezüstérmes a Magyar Pavilon az Asztanai Világkiállításon
Nemzetgazdasági Minisztérium Kép: expo2017astana.com
2017. szeptember 12.

Kategóriájának második legjobbja volt az Asztanai Világkiállítás Magyar Pavilonja, vagyis nemcsak a látogatóközönség, hanem a szakmai zsűri is kiválónak értékelte a magyar kiállítást – mondta el Varga Mihály a Nemzetközi Kiállítási Iroda (BIE) által odaítélt díjat értékelve.

A nemzetgazdasági miniszter ismertette: az EXPO mintegy 140 kiállítóját egy kilenctagú, független nemzetközi szakmai zsűri kétfordulós szemléje alapján értékelték, hazánk a Theme Development kategóriában Svájcot követően nyerte el a második helyet.

A hazai pavilon koncepciójának középpontjában a napenergia, és az ezt hatékonyan felhasználó növény szimbólumaként az Élet Fája állt,

a látogatók e témakörben a legkülönfélébb formákban ismerkedhettek meg a legújabb magyar fejlesztésekkel – mondta el a tárcavezető hozzátéve, hogy a kiállítás egyúttal képet adott kultúránk sokszínűségéről, a különleges értéket képviselő hagyományos termékeinkről és a magyar-kahaz történelmi kapcsolatokról is.

Varga Mihály kiemelte: a Magyar Pavilon már a látogatószám alapján is jól teljesített, az elmúlt három hónapban ugyanis mintegy 300 ezren tekintették meg a magyar kiállítást, a mostani elismerés ugyanakkor azért is nagy jelentőségű, mert az év legnagyobb gazdasági világeseményén sikerült szakmai díjat elnyerni. Az idei eredményes szereplés és annak hasznos tapasztalatai a következő évek világkiállításain való sikeres részvételt is segíthetik – tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter.

Kapcsolódó cikkek
Innovatív magyar startupok is jelen vannak az asztanai világkiállításon

A fejlesztések mindennap több külföldi üzletember érdeklődését keltik fel - mondta a miniszteri biztos.

Varga: az asztanai EXPO erősíti a magyar-kazah kapcsolatokat 

Az esemény hazánknak fontos lehetőség arra, hogy bemutassuk a jövő energiájához kapcsolódó megoldásainkat – mondta a miniszter.

Indul az első Budapest-Asztana légi járat

Az első asztanai légi járat indulásának másnapján nyílik meg a kazah fővárosban a jövő energiáit bemutató EXPO.

Következő adásunk
Téma: Lezárult a Kőrösi Csoma- és a Petőfi-program 2017/2018-as szakasza – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink