Közigazgatás
Ingyen nézheti meg a régi járműveket
BKV Zrt.
2017. szeptember 12.

Ingyenes programokkal várja az érdeklődőket a hétvégén a BKV Zrt.. A társaság idén is részt vesz a Kulturális Örökség Napjai programsorozaton

A BKV Zrt. idén is csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz. A szeptember 16-17-i hétvégén három helyszínen is várják a közösségi közlekedés szerelmeseit. A látogatók a két nap alatt díjmentesen tekinthetik meg a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumot, a Földalatti Vasúti Múzeumot, valamint vasárnap a Ferenc áramátalakítót, amelynek során állandó és időszakos tárlatokkal, valamint a mindennapokban ritkán látható kulisszatitkokkal várják az érdeklődőt.

Városi Tömegközlekedési Múzeum

2000 Szentendre, Dózsa György út 3.

Nyitvatartási idő a KÖN alatt:

2017. szeptember 16. (szombat) 10.00-17.00

2017. szeptember 17. (vasárnap) 10.00-17.00

A program ideje alatt a belépés díjmentes.

A BKV Zrt. mintegy 70 felújított járművet és számos egyéb tárgyi emléket bemutató ipartörténeti szakgyűjteményének egy több mint 100 éves műemléki épület, az egykori HÉV kocsiszín ad otthont. A múzeum öt kiállítótermében – köztük a kocsiszín eredeti helyén megtekinthető hajdani kovácsműhelyben – és a szabadtéri kiállítóterületen a városi közösségi közlekedés történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Földalatti Vasúti Múzeum

1052 Budapest, Deák téri aluljáró

Nyitvatartási idő a KÖN alatt:

2017. szeptember 16. (szombat) 10.00-17.00

2017. szeptember 17. (vasárnap) 10.00-17.00

A program ideje alatt a belépés díjmentes.

A múzeum állandó kiállítása és műemléki épülete az 1896-ban – a kontinensen elsőként – átadott földalatti vasút múltját mutatja be. Az UNESCO Világörökség részét képező autentikus helyszínen, a földalatti vasút egy eredeti alagútszakaszában, a korszak hangulatát idéző környezetben (Zsolnay-csempeburkolat, eredeti állomásfelirat) tekinthetik át a földalatti több mint 120 évet felölelő történetét az érdeklődők.

Keréknyomok – Külföldi közlekedési kitekintő

A hétvége alkalmából Keréknyomok - Külföldi Közlekedési Kitekintő című időszaki tárlatunk is díjmentesen megtekinthető. A kiállítás több jelentős európai közlekedési vállalat történeti értékeiből is ízelítőt ad, ezen kívül Ausztrália és Brazília közlekedésének múltjába és jelenébe is bepillanthatnak látogatóink.

Ferenc áramátalakító

1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 7.

Nyitvatartási idő a KÖN alatt:

2017. szeptember 17. (vasárnap) 9.00-14.00

A program ideje alatt a belépés díjmentes.

Épületvezetések a létszám függvényében a program ideje alatt folyamatosan indulnak.

A városi közúti villamosközlekedés áramellátását biztosító áramátalakítás egyedülálló ipari emlékét, az elmúlt több mint 100 év főbb gépegységeit tekinthetik meg az érdeklődők az 1908-ban épült Ferenc áramátalakítóban.

Most adásban
Téma: Sikeres évet zárt a Kőbányai Zenei Stúdió – Póka Egon Benedek igazgató, Kőbányai Zenei Stúdió
Ezt követő adásaink