Életmód
115 sportág és bajnokok a jubileumi Nagy Sportágválasztón
XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztó Kép: pixabay.com
2017. szeptember 13.

Rekordszámú, 115 sportágat lehet ingyenesen kipróbálni a XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztón, amelyet pénteken és szombaton rendeznek meg Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban.

Kiss Gergely, a Nagy Sportágválasztó szóvivője a keddi sajtótájékoztatón kifejtette: a rendezvény célja ezúttal is az, hogy népszerűsítse a rendszeres testmozgást, valamint segítse a gyermekek és felnőttek sportágválasztását, egyaránt szolgálva ezzel a verseny- és a szabadidősportot. Hozzátette: pénteken 9-17 óráig az oktatási intézmények csoportjait, másnap ugyanebben az időszakban a családokat várják.

Fotó: XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztó

Kiss Gergely hangsúlyozta, fontos testközelbe hozni a példaképeket, ezért ezúttal is számos Európa-, világ- és olimpiai bajnok és érmes mutatja majd be a sportágakat. Ott lesz többek között Szabó Katinka, Cseh László, Hadfi Dániel, Storcz Botond, Kozmann György, Kiss Tamás, Komáromi Tibor, Decker Attila és Decker Ádám is.

Mint elhangzott, a rendezvény idén ünnepli 10. születésnapját, a Budapesti Nagy Sportágválasztó először 2007. szeptember 22-én nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, akik akkor 20 sportággal ismerkedhettek meg. Azóta hatalmas fejlődés történt, hiszen a kétnapos esemény látogatói létszáma mára 20 ezer főre emelkedett.

Kapcsolódó cikkek
Jön a XVIII. kerület legnépszerűbb sporteseménye!

A VII. Sportízelítő és VI. Kutyás Sportízelítő során közel 50 sportágat próbálhatnak ki szeptember 23-án az érdeklődők.

Következő adásunk
Budapest Főváros Kormányhivatala rádiós híradója
Ezt követő adásaink