Kultúra
DALOK – JELEK címmel nyílik meg Bődi Ildikó kiállítása
OPH
2017. szeptember 13.

A szeptember 14-én, Debrecenben nyíló tárlat során látható 12 alkotást a Bikini együttes dalai ihlették.

DALOK – JELEK címmel Bődi Ildikó textiles iparművész alkotásaiból nyílik kiállítás szeptember 14-én, 17 órakor a DMK Józsai Közösségi Házában

A művész 12 bemutatandó alkotását kifejezetten a Bikini együttes dalai ihlették.

Lélekből festek. Jel(kép)eket írok. Vallom, a kegyelem ölelésében csodák születnek. Ehhez elég egy jel, hogy jelet hagyjak. Ez a küldetésem”

- véli Bődi Ildikó.

A művész hozzátette: "A jelek üzenete számomra alkotásaimon keresztül testesül meg. A jelek kristálytiszta forrása népünk szerves műveltségéből - rege, monda, népdal, népzene - és hitvilágából, „díszített” tárgyainak gazdag jelíró motívumkincséből, az ős- és jelenkori természeti népek rajzolt képjeleiből, magas művészetek, múlt-, jelenkori, kortárs művészeinek alkotásaiból, köznyelvi képes beszédből, és gyökereiben, a természetes alapú, mindenséget átölelő, gyermeki vizualitásból fakad. A Bikini dalok, a zene jelnyelvén megfogalmazott szimbólumok emberi kapcsolatokról, szerelmekről, érzelmekről, emlékekről, a világunk nehéz, viharos dolgairól, Isten és ember kapcsolatáról, az útkeresésről szólnak. A Bikini dalok mindig tanítanak. Tökéletes magyar szöveg- és dallamviláguk fülbemászó, szívbemarkoló. Millió ember szívét dobogtatta már meg!"


A kiállítás október 14-ig tekinthetők meg az intézmény nyitvatartási idejében.

Következő adásunk
Budapest Főváros Kormányhivatala rádiós híradója
Ezt követő adásaink