Kultúra
Épülettúra és Luther-kiállítás az ELTE könyvtárában
ELTE
2017. szeptember 13.

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár idén is részt vesz a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozatán. A reformáció 500. évfordulója alkalmából 2017. szeptember 16-án a Kulturális Örökség Napjain az Egyetemi Könyvtárban különleges programokkal mutatják be a látogatóknak azokat a kulturális kincseket, amelyek átrajzolták Európa vallási térképét.

Az érdeklődők épülettúrákon betekintést nyerhetnek a könyvtár palotaépületének termeibe, megismerkedhetnek a könyvmentés és a restaurálás folyamatával, a könyv-örökbefogadási programmal, valamint ismeretterjesztő előadásokat hallhatnak az Arany János-emlékév és a kiegyezés 150. évfordulója témaköréhez kapcsolódóan. Bemutatót és foglalkozást tart Buzogány Dezső kalligráfus.

A Luther-nyomtatványok címmel 16 órakor nyíló kiállításon megtekinthető Luther németre fordított Bibliájának 16. századi bejegyzésekkel ellátott példánya, a Szentháromságról, a Tízparancsolatról és az utolsó ítéletről szóló tanításai, valamint a magyarországi reformátorok tanításai és Biblia-fordításai. A kiállítás-megnyitó előtt Szilvásy Viktória hegedű- és Rudolf András brácsaművész ad koncertet. Az ünnepségen Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzata több kiadványt is örökbe fogad, támogatva ezzel kulturális örökségünk védelmét és megőrzését a jövő generáció számára.

Következő adásunk
Budapest Főváros Kormányhivatala rádiós híradója
Ezt követő adásaink