Közigazgatás
Ingyenes szűrésekre várják a dél-somogyi nőket
Somogy Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: pixabay.com
2017. szeptember 13.

A Barcson, Somogytarnócán és Drávaszentesen élő 1952.01.01. és 1972.12.31. között született (45-65 éves) nőknek a Népegészségügyi program keretében ismét lehetőségük van részt venni mammográfiás emlőrák szűrésen, amelyhez kapcsolódóan nőgyógyászati szűrővizsgálatot és tüdőszűrést is igénybe vehetnek ‒ közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal.

A közlemény szerint a szűrővizsgálaton azok a ‒ fenti korcsoportba tartozó ‒ hölgyek vehetnek részt, akik 2 éven belül mammográfiás vizsgálaton, 1 éven belül nőgyógyászati szűrővizsgálaton, valamint 1 éven belül tüdőszűrésen nem vettek részt. A szűrővizsgálatok a Kaposi Mór Megyei Kórházban történnek, az utazás a résztvevők számára ingyenes.

Mint írják, a szűrésekre a Somogy Megyei Kormányhivatal Nagyatádi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály Barcsi Kirendeltségén személyesen vagy telefonon lehet jelentkezni hétfőtől-csütörtökig 8‒16 óráig, pénteken 8‒14 óráig.

A jelentkezéshez szükséges adatok: név, lakcím, TAJ szám és a választott szűrés. A szűrésekre szervezett autóbuszjáratok indulnak.

Következő adásunk
Budapest Főváros Kormányhivatala rádiós híradója
Ezt követő adásaink