Gazdaság
Jön a második Adókonzultáció
Nemzeti Adó- és Vámhivatal/OPH Kép: Pixabay
2017. szeptember 13.

A szeptember 28-án és 29-én tartandó adószakmai konferencián résztvevők egyebek mellett képet kaphatnak a jogszabályi változásokról, a NAV új szemléletének eredményeiről, a hivatal pedig megismerheti mindezzel kapcsolatos tapasztalatukat, véleményüket - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A közlemény szerint az idei Nemzeti Adókonzultáció két kiemelt témája a 2018. január 1-jén hatályba lépő új adózás rendjéről szóló törvény, annak koncepciója, új intézményei, valamint az elektronikus kommunikáció térhódítása, különös tekintettel a számlázó programok online bekötésére.

A konferencia résztvevői az első napon többek között megismerhetik a nemzeti adókoncepció prioritásait, az adópolitika főbb irányvonalait, a NAV-nál bevezetett új szemlélet eredményeit, a NAV 2.0 részleteit, az új adózás rendjéről szóló törvényt. A konferencia második napjának szekcióülésein szó lesz a számlázó programok online adatszolgáltatásáról, az adófizetési biztosítékról, az ellenőrzések elektronizálásáról, a támogató eljárás tapasztalatairól és a kiemelt adózók ellenőrzési irányairól.

A NAV idén is párbeszédre nyitottan, az ügyfélközpontúság szellemében kezdeményezte a szakmai konzultációt, és a program összeállításában a nagy könyvvizsgáló cégek is közreműködtek - áll a tájékoztatásban.

Kapcsolódó cikkek
Ősszel lesz a második adókonzultáció

A már tesztelhető e-számla, és az öt hónap múlva hatályba lépő új adóeljárási törvény lesz a két fő téma.

Következő adásunk
Budapest Főváros Kormányhivatala rádiós híradója
Ezt követő adásaink