Életmód
Novák: élen járunk átoltottságban
MTI/m1 Kép: pixabay.com
2017. szeptember 13.

Magyarország élen jár az életkorhoz kötött kötelező védőoltások tekintetében, az átoltottság aránya a gyerekeknél csaknem 100 százalékos ‒ mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán, ahol az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottságának budapesti üléséről kérdezték.

Novák Katalin közölte: még európai összehasonlításban is kiemelkedik a magyarok immunizációja, és jónak nevezte, hogy a szülők tudatosak ebben a tekintetben.

Magyarországnak WHO-adatok szerint jók a mutatói a népegészségügyet, az egészséges étkezést tekintve, de elismerik a dohányzás, az alkoholizmus és a drogfogyasztás visszaszorítására tett erőfeszítéseket, valamint alacsony a HIV-fertőzöttség az országban sorolta Novák Katalin.

Kapcsolódó cikkek
Balog: egyenlő hozzáférés kell az egészségügyben

Mindenkinek egyenlő hozzáférést kell biztosítani az egészségügyi ellátáshoz Magyarországon ‒ mondta az emberi erőforrások minisztere .

A régió egészségügyi minisztereivel tárgyalt Balog Zoltán

Balog Zoltán a WHO főigazgatójával és több európai ország egészségügyi miniszterével tárgyalt.

Orbán Viktor a WHO főigazgatójával tárgyalt

A WHO főigazgatója üdvözölte az egészség megőrzését szolgáló magyarországi kezdeményezéseket.

Orbán: mindenkinek joga van az egészséghez

A magyar alkotmányban is benne van hogy mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez - mondta a WHO ülésének nyitónapján a miniszterelnök.

Most adásban
Téma: Június 29-e a designe világnapja – Osvárt Judit kurátor, Design Hét Budapest; Németh Ádám közgazdász, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és Húnfalvi András designer, Dualscope okos diagnosztikai eszköz