Belföld
Szabó István püspök a Hegyvidék díszpolgára lett
Igazságügyi Minisztérium/OPH Kép: Fotó: Véssey Endre/IM
2017. szeptember 13.

„Országos egyházi méltóság viselőjeként is a Hegyvidékhez tartozik, ennek a helyi közösségnek a polgára, és országos felelőssége nem csökkenti az itt élő közösségért érzett felelősségét. A helyi és országos szerepvállalás az ő esetében nem csak megfér egymással, hanem erősíti is egymást” – mondta Trócsányi László a Szabó István református püspök díszpolgárrá avatásán elmondott köszöntőjében.

A miniszter arról is beszélt, hogy Szabó István püspök nemcsak egyházi, hanem más közegekben is bölcs iránymutatásokat ad, illetve helyez új megvilágításba egy-egy problémát, segítve ezzel a megértést.

Hűséges pásztor és kiváló polgár

– foglalta össze a püspök jellemzését a miniszter, majd hozzátette: hálás, hogy hegyvidéki lakosként a polgártársa lehet, hálás azért is, hogy mint református keresztyén hívő a nyájához tartozhat, de leginkább mégis azért hálás, hogy a barátja lehet.

Most adásban
Téma: Június 29-e a designe világnapja – Osvárt Judit kurátor, Design Hét Budapest; Németh Ádám közgazdász, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és Húnfalvi András designer, Dualscope okos diagnosztikai eszköz