Belföld
Megújult a karcagi vasútállomás felvételi és kiszolgáló épülete
MÁV Zrt. /OPH Kép: MÁV
2017. szeptember 18.

A MÁV Zrt. saját forrásából megvalósuló, 310 millió forint értékű beruházásának eredményeként – a vasúti felvételi és kiszolgáló épületek energiahatékonysági és szerkezeti felújítása mellett – a környezet is megszépült.

A közlemény szerint a beruházás során megújult a homlokzat, korszerűbbé váltak az utasterek, az utaskiszolgálás, a vasúti infrastruktúra működéséhez szükséges irodák, a technikai helyiségek és az utasinformációs rendszer. Az utasok által használt mosdó korábban különálló épületben volt, a felújítást követően a váróteremből közvetlenül és akadálymentesen megközelíthetővé vált. Az épületek elavult fűtési rendszere korszerű, energiahatékonysági szempontból a mai kor követelményeinek megfelelő átalakítása szintén a beruházás részeként valósult meg. Az állomásépületek teljes körű vízszigetelési, tetőszerkezeti és épületgépészeti korszerűsítése mellett a felújítás kiterjedt a közvetlen környezetre is. A kivitelezés során az állomás mellett parkot és buszfordulót alakítottak ki, és bővült a kerékpártároló kapacitás is.

Mint írják, a MÁV saját forrásból további állomásfejlesztéseket tervez a térségben.

A közeljövőben a kisújszállási, majd a püspökladányi állomásépületek felújítása kezdődik, amelyek befejezése 2018–2019-re várható.

(Balról jobbra:) Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke;
Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója;
dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője
és Dobos László, Karcag polgármestere.
Forrás: MÁV

A felújított épületek átadási ünnepségén beszédet mondott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki egyben a térség országgyűlési képviselője, Dobos László, Karcag polgármestere és Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az ünnepség utáni állófogadáson Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédében kiemelte: Az utasok kényelmét szolgáló, felújított karcagi állomásépület átadásával a vasúttársaság ismét teljesített egyet a vállalásai közül, és ezzel újabb lépést tett a magas színvonalú szolgáltatásnyújtás felé.

Az idei évben – a karcagi mellett – a kaposvári, a keszthelyi és a balatonfüredi korszerűsített állomásépületeket is birtokba vehette az utazóközönség.

A tervek szerint az év végéig befejeződik az uniós forrásból finanszírozott tapolcai állomásépület felújítása is - áll a tájékoztatásban.

Kapcsolódó cikkek
Megújult a vasútállomás és a buszpályaudvar Balatonfüreden

A Közép-Dunántúli Operatív Program (KDOP) keretében végrehajtott beruházás mintegy 1,1 milliárd forintba került.

Virágba borultak a vasútállomások

Százötvenezer növény teszi hangulatosabbá a várakozást a vasutaknál.

Új vasútállomást kapott Keszthely

A beruházás a MÁV állomásfejlesztési és integrált ügyfélszolgálat-fejlesztési programja keretében, európai uniós forrásból valósult meg, mintegy 469 millió forintból.

Teljes egészében megújult a kaposvári vasútállomás

Az 1898-1899-ben emelt épületben új szolgáltatásként Kormányablakot is kialakítottak a Miniszterelnökséggel egyeztetve.

Következő adásunk
Téma: Hómenők Kupa III. Futam – Székely Zoltán főszervező
Ezt követő adásaink