Gazdaság
Varga: fontos lépés a Startup Campus Budapest
Nemzetgazdasági Minisztérium Kép: Hendry Poh
2017. szeptember 27.

A magyar kormány kiemelt feladatának tartja, hogy segítse az innovatív magyar startup vállalkozások kilépését a nemzetközi térbe – mondta Varga Mihály a Startup Campus Singapore rendezvényen.

A nemzetgazdasági miniszter a Hock Lai Chia-val, a Singapore FinTech Association elnökével közösen megnyitott tanácskozáson kijelentette: Magyarország komoly erőket mozgósít annak érdekében, hogy termelésünkben és a szolgáltató ágazatokban minél magasabb részarányt képviseljenek a modern technológia adta megoldások.

Az országok közötti együttműködés, a tapasztalat-megosztás és főként a közös üzleti sikerek lendítik előre a világot – jelentette ki Varga Mihály hozzátéve, hogy ezzel összhangban a magyar kormány új lehetőségként tekint az innovatív vállalkozásokra a gazdasági növekedés erősítése szempontjából.

Fotó: Hendry Poh

Ezért az elmúlt években több olyan program is indult, amelyek segítik a magyar innovációs ökoszisztéma fejlesztését, az innovatív vállalkozások indulását és kilépésüket a nemzetközi piacra – közölte a tárcavezető. Varga Mihály szólt arról, hogy hazánk a járműgyártás egyik európai központjának számít, ebben további nagy szerepe lehet az önjáró autók átfogó tesztelésére is alkalmas zalaegerszegi tesztpályának. A magyar kormány kiemelt feladatának tartja, hogy Magyarország a világon elsők között vezesse be az 5G technológiát 2020 után – jelentette ki a tárcavezető.

A nemzetgazdasági miniszter szerint fontos előrelépést jelent a Startup Campus Budapest innovációs közösségi tér kialakítása, hiszen ezzel a központtal Budapest nemzetközi szerepet is kíván vállalni a startup és innovációs körforgásban. Hozzátette: fontos lépés, hogy a mai eseményen a Singapore FinTech Association és az Enterprise Hungary, illetve az MNKH – Innotrade vezetői a fintech területre irányuló együttműködési megállapodást írtak alá.

Glázer Tamás, a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a budapesti Startup Campus projekt célja, hogy a magyar főváros egyik szimbolikus helyén olyan innovációs vállalkozói és multifunkcionális rendezvényközpont jöjjön létre, amely összekapcsolja az innovációs ökoszisztéma legfontosabb állami és piaci szereplőit, ezen felül edukációs és vállalkozásfejlesztő munkateret biztosít mind a vállalkozni vágyó, mind pedig a már vállalkozó fiatalok számára.

Kapcsolódó cikkek
Szingapúrba látogatott Orbán Viktor

„Ebben a régióban van a jövő” – mondta a szingapúri-magyar üzleti fórumon. 

Következő adásunk
Téma: A lakókkal összefogva virágosítja a kerületet az önkormányzat – Ughy Attila polgármester
Ezt követő adásaink