Külföld
Magyar segítség az üldözött keresztényeknek
MTI Kép: Horváth Fanni OPH
2017. október 11.

Minden öt olyan ember közül, akit a vallása miatt üldöznek a világon, négy keresztény, vagyis kimondhatjuk, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás ‒ jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Ebben a helyzetben a magyar kormány célja, hogy támogatási programokkal tegye lehetővé a Közel-Keleten, illetve Afrikában, hogy az őshonos keresztény közösségek a szülőföldjükön maradhassanak és szabadon gyakorolhassák a vallásukat - közölte Azbej Tristan.

azbejtristan.hu

Hozzátette, fontos feladatuknak tekintik azt is, hogy ledöntsék azt a tabut, ami a nyugati világban a keresztényüldözés témáját övezi. Ugyanis

a keresztényüldözés egy olyan jelenség, amely nem kap különösebb figyelmet a világban, különösen annak nyugati felén

mondta. Úgy vélekedett: nyugaton azért nem hallják meg az üldözött keresztények segélykiáltását, mert az a tény, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, nem fér bele a nyugati liberális, politikailag korrekt narratívába.

Ezért a magyar kormány büszke lehet arra, hogy az egyetlen a világon, amely ilyen magas szinten foglalkozik az üldözött keresztények képviseletével - mondta a helyettes államtitkár. Arról is beszámolt, hogy a Magyar Nemzeti Múzeumban egy kiállítás látható, amely szakrális tárgyakon keresztül mutatja be a közel-keleti keresztényüldözés borzalmait.

Most adásban
Téma: A IV. Újbudai EgészségPART - idén is a családokért! – Simicskó István országgyűlési képviselő, kormánybiztos; Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáét felelős államtitkár, Emmi; Király Nóra Újbuda alpolgármestere és a FICSAK alapítója, Hoffmann Tamás Újbuda alpolgármestere
Ezt követő adásaink