Kultúra
Rétvári: egyre népszerűbbek az iskolai témahetek
MTI Kép: OPH
2017. október 11.

A 2014-ben a magyar köznevelésben innovációnak számító témahetek népszerűsége minden évben növekszik ‒ nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Elmondása szerint a témahetek kilépnek a megszokott iskolai környezetből és modern pedagógiai módszerekkel segítik a diákok pénzügyi, digitális és környezetvédelmi ismereteinek bővülését. A köznevelés megújításának részeként az idei tanévben is folytatódik a nagy sikerű sorozat, amelynek keretében ismét lesz pénz7, digitális témahét és fenntarthatósági témahét is ismertette az államtitkár.

Kifejtette: a pénzügyi és vállalkozói témahéten szakemberek a pénzügyi alapismereteket adnak át, a digitális témahét fő üzenete a médiatudatosság és a biztonságos internethasználat növelése, a fenntarthatósági témahéten pedig a fogyasztói tudatosságot és a környezetvédelem fontosságát állítják a középpontba. A programok összeállításának célja, hogy

a hagyományos oktatási formákon túl élményszerű, gyakorlati tudást kapjanak a diákok.

OPH

Rétvári Bence felhívta a figyelmet arra, hogy a fenntarthatósági témahét 2018. április 2327. közötti programja ezen a héten lesz nyilvános és a napokban kerül fel a rendezvény internetes oldalára, október 16-án pedig elindul a regisztráció a pénzügyi és vállalkozói témahétre. Az iskolák a 2018. március 59. között tartandó eseményre december 1-jéig regisztrálhatnak.

Idén tavasszal több mint félmillió gyermek látogatott el a rendezvényekre, a pénz7-en 1100 iskola több mint 160 ezer diákja vett részt, a digitális témahétre pedig 1019 iskolából 129 ezren látogattak el. Tavasszal a legnépszerűbb a fenntarthatósági témahét volt, ahol több mint 1900 iskolából 350 ezer diák volt jelen.

Most adásban
Téma: A IV. Újbudai EgészségPART - idén is a családokért! – Simicskó István országgyűlési képviselő, kormánybiztos; Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáét felelős államtitkár, Emmi; Király Nóra Újbuda alpolgármestere és a FICSAK alapítója, Hoffmann Tamás Újbuda alpolgármestere
Ezt követő adásaink