Közigazgatás
Orbán Viktor Libanon külügyminiszterével tárgyalt
kormany.hu Kép: kormany.hu
2017. október 12.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda este az Országházban fogadta Gibran Bászil libanoni külügyminisztert – tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A megbeszélésen, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, méltatták Libanonnak a közel-keleti térség stabilizálása érdekében tett erőfeszítéseit, illetve elismerték szerepét a migrációs válsághelyzet kezelésében.

Korábban Szijjártó Péter külön megbeszélést is folytatott libanoni kollégájával, az ezt követő sajtótájékoztatón a magyar miniszter Libanon fontosságát indokolva kiemelte: védelmezi a keresztény közösségeket, emellett segít, hogy a közel-keleti válsággócokból menekülni próbálók a lehető legközelebb maradhassanak az otthonukhoz és a lehető leghamarabb hazatérhessenek, ha a helyzet rendeződik. Gibran Bászil libanoni külügyminiszter hangsúlyozta: országa erőfeszítéseit jobban el kell ismernie a nemzetközi közösségnek, és jó, hogy ezt Magyarország megteszi.

Következő adásunk
Téma: A kormány közszolgálati politikájának irányai – Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink