Közigazgatás
Újabb épületet adtak át a Békés Megyei Kormányhivatalnál
Békés Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: Békés Megyei Kormányhivatal
2017. november 9.

A Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály valamint a Békéscsabai Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály megújult épületét november 9-én adták át - írja a Békés Megyei Kormányhivatal.

Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, az ingatlan a megyeszékhely legfrekventáltabb helyén van, és az itt végzett ügykörök révén a társadalom minden korosztálya kötődik valamilyen formában a hivatalhoz. Ezért is volt a kormányhivatal számára kiemelt fontosságú, hogy a korábbi évtizedek látásmódjával szakítva, egy olyan modern és hatékony épületet hozzanak létre, amelyben az ügyfelek gyorsan és kényelmesen tudják hivatalos ügyeiket intézni.

Vantara Gyula országgyűlési képviselő ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az épület felújítása során példaértékű együttműködés valósult meg a hivatal munkatársai, a kivitelezésben résztvevő szakemberek és Békéscsaba Megyei Jogú Város lakossága által.

A tavalyi évben indult projekt átadó ünnepségén jelen volt Palich Etelka területi közigazgatás irányításáért felelős helyettes államtitkár. Átadóbeszédében kiemelte a kormányhivatalok és járási hivatalok jelentőségét az ügyfélközpontú ügyintézés meghonosításában. Mint mondta, az épület felújításának legnagyobb nyertese az ügyeit intéző állampolgár.

A közlemény szerint a Békéscsabai Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály illetve a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály Luther utca 3. szám alatti épületének energetikai korszerűsítése 2016. szeptember 15. napja és 2017. május 10. napja között valósult meg. Az épület homlokzatára 3.809 m2, padlástéri födémre 758 m2 valamint az alulról hűlő födémre 903 m2 utólagos hőszigetelés került. A korszerűtlen nyílászárók helyett 3 rétegű üvegezéssel ellátott 372 db műanyag ablak, 57 db fa tetősíkablak, 6 db szekcionált kapu, valamint 9 db hőszigetelt alumínium homlokzati nyílászáró került beépítésre. A korszerűtlen és gazdaságtalan régi kazánokat 3 darab új kondenzációs kazán váltotta fel. A radiátorokra felszerelt 377 db beszabályozott termosztatikus szelepek a helyiségek állandó hőmérsékletéről gondoskodnak, így elkerülhető lesz a helyiségek alul- vagy túlfűtése. Az épület tetejére telepített 2 db összesen 69,68 kW teljesítményű, 268 db panelből álló napelemes rendszer üzemeltetése jelentős villamos energia megtakarítást eredményez.

A projekt eredményeként jobb energetikai hatékonysággal rendelkező épület áll a hivatalba betérő állampolgárok rendelkezésére.

Az épület földgáz fogyasztása várhatóan 60 százalékkal, az elektromos áram költsége várhatóan 40 százalékkal csökken a beruházás következtében

- áll a tájékoztatásban.

Kapcsolódó cikkek
Tizenegy helyszínen lesz energetikai korszerűsítés Tolnában

Egymilliárd 36 millió forintból valósul meg energetikai felújítás a Tolna Megyei Kormányhivatal épületein.

Most adásban
Téma: "Réteges Védelem 2018" komplex honvédelmi gyakorlat – Szarka Csaba ezredes, védelmi titkár, Védelmi Titkárság
Ezt követő adásaink